Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V Teplicích se můžeme rvát o fotbalový život, věří příbramský Zorvan

Tonoucí Příbram se stébla chytá. Fotbalista středočeského klubu Filip Zorvan je rád, že přispěl přihrávkou na rozběhnutého Lubegu k vítězství 1:0 v Karviné a jeho týmu nyní schází pět bodů k záchraně v první lize. Záložník věří, že jeho tým tak bude mít pořád šanci o co hrát až do samého závěru ligy.

Filip Zorvan
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Byl to důležitý zápas. Tak jako jsme minulý týden říkali, že dýcháme brčkem, tak když zvládneme v příštím kole Budějovice, už by z toho mohl být šnorchl," usmál se na pozápasové on-line tiskové konferenci Zorvan. "Doufám, že to tedy potvrdíme v dalším zápase a budeme mít dál o co hrát. Je tu i vidina toho, že nás poslední duel čeká v Teplicích, kde se můžeme rvát o fotbalový život," řekl o rivalovi, jemuž patří s 25 body poslední nesestupové místo.

Ačkoliv Příbram doma nevyhrála už osm ligových utkání za sebou a naposledy zde utržila podle Zorvanových slov "világoš" s Bohemians 1905 1:4, v Karviné získala naopak druhé vítězství ze soupeřových hřišť po sobě. Zároveň v posledních třech venkovních zápasech neinkasovala. Příbramský záložník i proto žertoval, že by se klub měl s Budějovicemi domluvit, zda příští duel nesehrát u nich.

"Sám nevím, čím to je, že se nám venku víc daří. Snažíme se hrát pořád stejně, ale asi je to tíhou okamžiku, že můžeme něco potvrdit a dostat se výše. Teď už se však není kam schovávat a musíme jít do každého duelu obětavě. Je vidět, že každý může porazit každého a potřebujeme tyto výsledky potvrzovat dál," přiznal Zorvan.

Jeho tým zažil ve Slezsku těžké chvíle hlavně 20 minut před koncem, kdy rozhodčí Černý nejprve nařídil po zákroku na Čmelíka pokutový kop. Následně ho sice po zhlédnutí videa odvolal, i tak ale vyloučil obránce Nového a hosté dohrávali o 10 hráčích.

"Byl jsem klidný, že to faul nebyl. I karvinští hráči říkali, že Čmelík furt padá, což potvrdil i v situaci předtím, kdy taky zkoušel penaltu. Hráči mu říkali, proč to dělá, že může jít sám na bránu. Byl jsem proto v klidu, že to faul nebyl. Video tam sice odhalí kontakt, ale intenzita žádná nebyla. Něco takového je každé kolo. Zaplať pánbůh jsme to přežili a vyhráli," podotkl Zorvan.

Právě on pak byl po vyloučení svého spoluhráče Nového vystřídán, aby trenér Valachovič posílil defenzivu. "Musím říct, že to byly velké stresy a dvakrát nám asi pomohla tyč. Jinak ale byla obranná fáze v pořádku a kromě Qoseho neměla Karviná moc střel. Bylo to dobře zahuštěné a je třeba i poděkovat brankáři (Šimanovi), který předvedl výborné zákroky. Tím jak je vysoký, pomáhá nám i s centry. Je prostě dobrý. Ligový gólman," prohlásil pětadvacetiletý záložník.

Nálada v kabině Příbrami je tak po tomto čtvrtém vítězství v sezoně ještě více bojovná. "Do finiše si věříme. Víme, že máme dobrou formu a jsme nahecovaní. Nikdo nechce být podepsán pod sestupem a i v trénincích jdeme do všeho s nasazením. Jsem rád, že se to pak v zápasech vrací," dodal Zorvan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články