Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Příbram veze z Karviné výhru, i když dohrávala v deseti

Zlaté body a hned tři uhráli v Karviné fotbalisté Příbrami. Tým velmi vážně ohrožený sestupem dokázal vyhrát druhý z posledních tří zápasů, když mu vystřelil výhru už ve 12. minutě třiadvacetiletý útočník z Ugandy Edrisa Lubega. Hosté výhru 1:0 udrželi i přesto, že přes dvacet minut dohrávali bez vyloučeného Martina Nového. V tabulce jsou sedmnáctí bod za Brnem a pět za patnáctými Teplicemi, které drží první nesestupovou pozici. 

Karviná - Příbram
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slezané dosud s Příbramí doma vyhráli všechny tři vzájemná ligová utkání, tentokrát však neměli dobrý začátek. Už ve 12. minutě si naběhl na Zorvanovu přihrávku za obranu Lubega a svou druhou brankou v české nejvyšší soutěži poslal hosty do vedení. Svěřenci kouče Valachoviče navíc prolomili proti Karviné třízápasovou sérii bez vstřelené branky.

Domácí se následně proti pozorné obraně prosazovali jen těžko a nejblíže vyrovnání byl v první půli Bartošák, jeho pokus však zlikvidoval brankář Šiman. Příbramský brankář si brzy na to poradil i se střelou Qoseho.

Karvinský trenér Weber se snažil hru po přestávce oživit dvojnásobným střídáním a Slezané svého soupeře zatlačili. Hned v 51. minutě se ocitl sám před Šimanem střídající Haša, ale jeho nevýrazný pokus příbramský gólman snadno zneškodnil. Neprosadil se o chvíli později ani hlavičkující Papadopulos.

Po hodině hry domácí reklamovali pokutový kop po zákroku na Čmelíka, rozhodčí Černý ho však po konzultaci s videorozhodčím neodpískal. Karvinský záložník však byl i nadále aktivní a 21 minut před koncem ho na hranici pokutového území zastavil nedovoleně Nový. Rozhodčí v první chvíli nařídil penaltu, po zhlédnutí videa však svůj verdikt opravil na přímý kop a obránci Příbrami udělil červenou kartu. Bartošák ale po následné střele trefil jen břevno.

Karviná v početní výhodě ještě zesílila svůj nápor, ale jak proti střele Qoseho, tak po následném rohovém kopu a hlavičce Papadopulose skvěle zasáhl Šiman. Na porážce Slezanů nic nezměnilo ani sedmiminutové nastavení, při němž příbramský brankář zlikvidoval další Hašův pokus. Příbram venku podruhé za sebou zvítězila 1:0.

MFK Karviná - 1. FK Příbram 0:1 (0:1)

Branka: 12. Lubega. Rozhodčí: Černý - Dresler, Váňa - Denev (video). ŽK: Dramé, Mikuš - Šiman. ČK: 72. Nový (Příbram). Bez diváků.

Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář (84. Janečka), Dramé (46. Haša), Mazáň (46. Jursa) - Mangabeira, Qose - Sinjavskij (67. Ostrák), Čmelík, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Weber.

Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Pilík, Obdržal (89. Voltr), Tregler, Zorvan (73. Kvída), Antwi (65. Vávra) - Lubega. Trenér. Valachovič.

Jozef Weber (trenér Karviné): "Prohra je pro nás zklamání. Řekli jsme si ale o ní výkonem v první půli. Po zkušenosti s Jabloncem jsme chtěli do utkání vstoupit lépe a byla tam i slušná pětiminutovka. Pak ale přišla podobná situace, ze které Příbram udeřila také proti Zlínu, a inkasovaný gól nám hodně zkomplikoval situaci. Do druhé části jsme proto udělali změny v rozestavení, zrychlili hru a dostávali jsme se do šancí. Nebylo nám však přáno a již dvě utkání jsme nevstřelili branku, což mě trápí, protože chceme hrát útočně. Na druhou stranu to ale byl typ zápasu, že i kdybychom hráli dalších 30 minut, tak bychom gól asi nevstřelili."
Jozef Valachovič (trenér Příbrami): "Za toto vítězství jsem hodně rád. Do zápasu jsme vstoupili, jak jsme chtěli a první poločas byl v našem podání v pořádku. Dostávali jsme se do přečíslení, měli šance na skórování a jednu z nich jsme i dobře vyřešili, kdy hráči využili rychlonohého Lubegu. Jsem rád, že se mu podařilo skórovat už ve druhém zápase po sobě. Ve druhé části domácí prostřídali, byli aktivnější a my se dostali pod tlak. Po chybě při naší standardní situaci jsme navíc dali soupeři možnost hrát v početní výhodě. Následně to už bylo z naší strany o morálu. Přestože jsme se snažili hráče v pokutovém území dobře přebírat, domácí si vypracovali nějaké možnosti. Podržel nás ale brankář Šiman a já jsem za tyto body rád."
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články