Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Boleslavi začali přípravu se třemi sparťany, jejich hostování se dolaďuje

S pěti posilami začali fotbalisté Mladé Boleslavi přípravu na další sezonou. Ze Sparty přišli Ondřej Zahustel, Jiří Kulhánek a Václav Drchal, z Plzně zase Šimon Gabriel a z Jablonce Davis Ikaunieks. Ti všichni budou v klubu hostovat a podle klubového webu se nyní dolaďují podmínky.

Osmadvacetiletý bek či záložník Zahustel je odchovancem Mladé Boleslavi. Jarní část uplynulého ročníku strávil na hostování ve Slovácku. Čtyřiadvacetiletý defenzivní záložník Kulhánek působil minulou sezonu v Českých Budějovicích. O tři roky mladší Drchal vinou vážného zranění kolene naskočil za Spartu v posledním ročníku jen do tří zápasů v lize.

Devatenáctiletý stoper Gabriel působil v uplynulé sezoně ve třetiligovém B-týmu Plzně. Na debut v nejvyšší soutěži stále čeká. V Mladé Boleslavi bude z Viktorie nadále hostovat také záložník Dominik Janošek.

Ikaunieks strávil podzimní část minulé sezony v lotyšském klubu Riga FS, na jaře pak působil ve Zlíně. Nyní Jablonec šestadvacetiletého útočníka poslal ke Středočechům. Opačným směrem zamířil ofenzivní univerzál Tomáš Ladra, jehož příchod k Severočechům se finalizuje. Hostování v Mladé Boleslavi skončilo i Jaroslavu Zelenému, který se zapojil do přípravy Slavie.

Do pátku absolvují fotbalisté Mladé Boleslavi soustředění v Nymburce. "Zahraniční soustředění je složité a z mého pohledu zbytečné, když máme doma dobré podmínky. Příprava bude krátká, potrvá jen čtyři týdny a v tak krátké době někam cestovat mně přijde zbytečné," citoval klubový web trenéra Jozefa Webera.

V sobotu 1. srpna se jeho svěřenci utkají dvakrát s druholigovým Třincem. Poté se představí proti Liberci, Chrudimi a Bohemians 1905.

V uplynulém ročníku skončila Mladá Boleslav po základní části desátá, skupinu o Evropu poté opanovala podruhé za sebou. V kvalifikačním zápase o postup do 2. předkola Evropské ligy ale podlehla Liberci 0:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články