Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Ukončí Plzeň mizérii? Ve Štruncových sadech vyzve probuzené Teplice

Úterní program 12. kola nejvyšší soutěže se uzavře soubojem tápající Plzně s Teplicemi. Viktoria získala z posledních čtyř utkání jen jeden bod, klesla na šesté místo v tabulce a případný další neúspěch může podle spekulací médií stát místo trenéra Adriana Gulu.

Utkání Plzeň - Teplice
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Po porážce 0:1 ve Zlíně přišla nejprve bezbranková remíza v Českých Budějovicích a domácí nezdar s Karvinou (0:1). V sobotu pak sice Západočeši vedli v Jablonci v poločase 2:0, ale po změně stran zkolabovali, třikrát inkasovali a odjeli s prázdnou. Tepličtí naopak uzmuli po příchodu nového kouče Radima Kučery ve dvou zápasech čtyři body a jsou čtrnáctí.

"Je lepší, že okamžitě můžeme přepnout na dalšího soupeře, na další duel, v němž je jasným leitmotivem výhra," řekl Gula, jehož svěřenci před porážkou s Karvinou slavili doma v 11 ligových utkáních za sebou. "Minule s Karvinou se to nějakým způsobem otočilo proti nám, tak věřím, že o to soudržnější ještě budeme a opět přineseme vítězství, které je v této části sezony velmi potřebné," doplnil slovenský kouč.

O Gulově pozici v Plzni se hovořilo také ve Fotbal fokus podcastu: 

Třetí Jablonec by v Karviné rád prodloužil čtyřzápasovou vítěznou sérii a minimálně do středy na druhém místě vystřídal Spartu.

Svěřenci trenéra Petra Rady na hřišti slezského soupeře prohráli dva z posledních tří ligových klání. "Řekl bych, že Karviná je v laufu. Uhrála čtyři body venku u těžkých soupeřů, ať je to výhra v Plzni nebo bod v Českých Budějovicích. V kádru má spoustu cizinců, kteří se v české lize prosazují, plus jí hodně pomohl příchod Papadopulose a také ožil Bartošák," uvedl Rada.

Čtvrtá Olomouc doma změří síly s dvanáctými Českými Budějovicemi. Hanáci v posledních devíti kolech nenašli přemožitele, Dynamo neprohrálo pětkrát za sebou a Sigmu porazilo ve třech z posledních čtyř ligových utkání.

"V posledních třech zápasech jsme třikrát remizovali, ale v každém jsme měli na vítězství. Nevyužili jsme řadu šancí a v závěrech inkasovali. Toho se musíme vyvarovat a platí to i v utkání s Budějovicemi, které v poslední době prokazují dobrou formu," konstatoval olomoucký kouč Radoslav Látal.

Patnáctá Mladá Boleslav získala při obnovené premiéře trenéra Karla Jarolíma bod za remízu 2:2 v Opavě a v úterý přivítá Ostravu. Desátý tým tabulky vyhrál poslední tři ligová utkání a obě po návratu z karantény. Boleslav ale v lize s Baníkem neprohrála desetkrát za sebou.

Šestnáctá Příbram, která v lize bodovala čtyřikrát v řadě, bude hrát na stadionu třináctých Bohemians 1905. "Klokani" v této sezoně doma získali 10 z celkových 11 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články