Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Tvrdík si protiřečí. Možná má strach, že Slavia může příjít o titul, míní šéf Sparty

Slova Jaroslava Tvrdíka pěkně rozvířila jinak v poslední době stojaté vody českého fotbalu. Předseda představenstva Slavie uvedl, že pokud by byla v tabulce první Plzeň a druhá Sparta, Ligová fotbalová asociace (LFA) by přerušenou sezonu dávno ukončila. Šéf Sparty František Čupr nyní Tvrdíkovi vyčetl, že používá podpásové fauly jako v politice a protiřečí si. Přijde mu, že bývalý ministr obrany má asi strach, že Slavia ještě může přijít o titul.

Nový sparťanský triumvirát
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Podle Čupra byl Tvrdík dlouho v politice, kde se mimo jiné naučil i to, jak před volbami komunikovat.

"Včetně hojného používání argumentačních podpásových faulů. Především myslím to vyvolávání iracionálního strachu v souvislosti s koronavirem. Politici dobře vědí, že strachem a panikou se to jejich obecenstvo formuje nejlépe," uvedl Čupr pro Deník Sport.

"Naše reakce je jasná. Odmítáme konstrukce pana Tvrdíka. Ligu bychom chtěli dohrávat, i kdybychom byli první nebo druzí, protože jsou pro to podmínky," řekl Čupr.

Riziko komplikací pro hráče je podle něj nyní tak malé, že se skoro nedá vyčíslit. Jde o promile. A navíc - tady jde i o další věci. Fotbal musí minimalizovat ztráty a ukázat svou životaschopnost i kvůli budoucnosti, která nebude vůbec snadná," doplnil.

FOTBAL FOKUS PODCAST řešil i otázku možného restartu ligy:

Ligové grémium klubů bude v úterý hlasovat o prodloužení přerušené sezony přes 30. červen, kdy za běžných okolností oficiálně končí ročník. Tvrdík uvedl, že Slavia bude hlasovat pro pokračování nejvyšší soutěže. Zároveň ovšem přidal řadu podmínek a některé formuloval jen velmi obecně. Třeba tu o zdraví hráčů.

"Tvrdík si dost protiřečí. Na jedné straně opakovaně a s velkou starostí mluví o ochraně zdraví hráčů a vzápětí sarkasticky řekne, že pokud by Plzeň byla první a Sparta druhá, tak se liga ukončí a nikdo to dál nebude řešit," podotkl Čupr.

"Za touto myšlenkovou konstrukcí je vidět způsob jeho uvažování. To, že u něj jde čistě o vypočítavost pramenící ne ze strachu z viru, protože ten je v současné situaci iracionální, ale nejspíš ze strachu z toho, že Slavia ještě může přijít o první místo v tabulce," mínil Čupr.

Součástí ligového grémia bude i volba předsedy LFA, jediným kandidátem je zatím stávající šéf Dušan Svoboda. Slavia by ale ráda volby o tři až šest měsíců odložila. Tvrdík Svobodovi vyčítá, že údajně nezvládá komunikaci během koronavirové krize a že je současně ve vedení Sparty.

"Můj osobní pocit je, že Slavia nebyla schopná za celou dlouhou dobu postavit svého protikandidáta. A tak nyní potřebuje získat čas, aby ho našla. Osobně ale nevidím důvod, proč volby odkládat," dodal Čupr.

Záležet však bude hlavně na samotných klubech. "Pokud budou mít všechny zájem volby odložit, tak dobře. Ale nic takového nyní upřímně necítím," sdělil jeden z hlavních mužů Sparty.

Zdroj
ČT sport, ČTK, LN, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články