Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tvrdé tresty pro Petráka s Horou. Oba si kvůli vyloučení čtyři zápasy nezahrají

Jakub Hora z Českých Budějovic a Ondřej Petrák z Bohemians 1905 si dají nějaký čas od zápasů pauzu. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace oba záložníky potrestala stopkou na čtyři soutěžní duely za vyloučení v nedělních utkáních osmého kola nejvyšší soutěže.

Ondřej Petrák
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Hora na stadionu Slavie v 64. minutě u postranní čáry ve skluzu "sestřelil" Davida Douděru. Podrážkou kopačky navíc domácího beka ještě surově zasáhl do kolena. Oslabené České Budějovice v Edenu utrpěly debakl 1:6.

Petrák byl vyloučen při domácí porážce 0:2 s Libercem, když v 67. minutě zezadu podrazil Christiana Frýdka. Střídající hráč Bohemians původně dostal žlutou kartu, kterou ale sudí Pavel Orel po zásahu videorozhodčího a kontrole na monitoru změnil na červenou.

Krátce nato byl v Ďolíčku vyloučen i liberecký Matěj Valenta, jenž od disciplinárky dostal trest na dva soutěžní zápasy. Jeden z nich si odpykal ve středečním druhém kole MOL Cupu v Rokycanech.

Disciplinární komise také trestala kluby za nevhodné chování jejich fanoušků, především za používání pyrotechniky. Slovácko zaplatí 50 tisíc korun, Sparta a Brno shodně 30 tisíc korun a Ostrava dostala pokutu 20 tisíc korun.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články