Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Stihne Slavia úvod nejvyšší soutěže? V případě negativních testů ano, potvrdil Tvrdík

Pokud budou mít fotbalisté Slavie negativní úterní testy na onemocnění covid-19, mohli by ve středu ukončit karanténu a o víkendu odehrát zápas prvního ligového kola v Českých Budějovicích. Po jednání s premiérem Andrejem Babišem a zástupci hygienické služby to oznámil předseda představenstva pražského klubu Jaroslav Tvrdík. 

Na schůzce se mimo jiné dohodlo, že při dodržování opatření nebude muset při nákaze jednoho hráče koronavirem do karantény celé mužstvo.

"V případě, že budou zítra všechny testy negativní, mohla by Slavie od středy ven z karantény a budeme se připravovat na fotbalovou ligu, mezinárodní soutěže. Fakticky to znamená, že bychom mohli normálně hrát zápas s Českými Budějovicemi," řekl Tvrdík.

Fotbalisté Slavie museli kvůli jednomu případu covidu-19 v úterý předčasně ukončit soustředění v Rakousku a v ohrožení byl jejich úvodní zápas nového ligového ročníku.

V pátek se po negativních testech celého týmu sice mohli vrátit do tréninku a nakažený hráč zůstal v izolaci, podle standardní čtrnáctidenní karantény by ale Pražané měli být mimo hru až do pondělí 24. srpna  tedy o den déle, než kdy by měli v Budějovicích vstoupit do sezony.

Kvalifikaci Ligy mistrů zahájí až v září. Pokud aktuální ročník Champions League vyhraje Lyon, nastoupí svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského už ve třetím předkole, v opačném případě až v závěrečném čtvrtém předkole.

Je nám líto, video expirovalo.
Karanténa pro celé týmy už neplatí, vyjednala LFA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články