Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

V prvním "domácím" zápase Znojma branka nepadla

Brno - Nováček fotbalové ligy Znojmo v domácí premiéře v brněnském azylu remizovalo s Teplicemi 0:0 a získalo stejně jako v prvním kole bod. Oba celky si v úmorném vedru vypracovaly několik slibných šancí, které ale zmařila nepřesná koncovka. Na premiéru ligového nováčka přišlo přes 2 000 diváků. "Musíme si postupně na brněnské prostředí zvyknout. Díky fanouškům, které bylo slyšet, jsme se cítili jako doma," řekl záložník Radek Buchta.

Utkání Znojmo - Teplice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Znojmo překvapilo soupeře jednoduchou kombinační hrou na jeden dotyk, kterou získalo územní převahu. "Začátek byl zcela podle mých představ. Nepustili jsme soupeře k jeho nebezpečným útokům ze strany. Škoda, že jsme si neporadili v koncovce," uvedl kouč Leoš Kalvoda. Děravá teplická obrana jen s problémy čelila tlaku, chyby spoluhráčů zachraňoval brankář Grigar. Vyznamenal se ve 20. minutě, kdy v poslední chvíli vytlačil Buchtovu střelu.

Další příležitosti ke skórování ligový nováček zahodil zbrklostí a nepřesností. Teplický trenér Ščasný nebyl s výkonem svých svěřenců spokojen a ve 24. minutě stopera Kaufmana vystřídal Jablonský. "Ve vedru neměl Kaufman svůj den. Nechával Heinzovi i Oklešťkovi hodně prostoru. Proto jsem se rozhodl k tak brzké výměně," uvedl Ščasný. Výkon hostů se pak zlepšil, srovnali krok a v protiútocích hrozili technicky dobře vybavení Litsingi s Nivaldem. Brankáře Hrubého ale vážněji neohrozili.

Leoš Kalvoda
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Po změně stran se Znojmo potýkalo s herním výpadkem a Teplice se třemi Afričany v sestavě převzaly iniciativu. Severočeši ovládli střed hřiště a dostali protivníka pod tlak. Znojemští zadáci často řešili situace jen nepřesnými odkopy. V 54. minutě se ocitl po Vachouškově akci zcela sám před Hrubým nejlepší teplický střelec Litsingi, jenž lobem přehodil nejen protihráče, ale i branku. "Hráli jsme v těchto fázích hodně nepřesně, za což jsme zaplatili ztrátou sil," poznamenal Kalvoda.

V závěrečné půlhodině Znojmo srovnalo krok. Kombinaci oživili střídající Zeba s Vašíčkem. Rozhodnout mohl v závěru střídající Mahmutovič, ale sám před znojemskou brankou promáchl a netrefil míč. Stejný hráč tři minuty před koncem zahodil i další šanci, když jeho slabá střela skončila v náruči Hrubého. "Podle průběhu jsme ztratili dva body. Ovšem i remíza venku je cenná. Sahali jsme po vítězství, o které jsme se připravili špatnou koncovkou," posteskl si Ščasný.

1. SC Znojmo - FK Teplice 0:0

Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Buchta, Nepožitek - Jablonský, Krob, Nivaldo. Diváci: 2 063.

ZNOJMO: Hrubý - Helísek, Jonov, Hnaníček, Mudra - Hrošovský (57. Zeba), Buchta - Lacko, Nepožitek, Okleštěk (67. Vašíček) - Heinz (81. Tomeček). Trenér: Kalvoda.

TEPLICE: Grigar - Matula, Kaufman (24. Jablonský), Lüftner, Krob - Ljevakovič, Vachoušek - Litsingi, Jindráček (59. Táborský), Nivaldo - Salami (69. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články