Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Teplice přišly v Mladé Boleslavi o ligovou neporazitelnost

Mladá Boleslav - Nejlépe střílející tým ligy vyšel tentokrát naprázdno, naopak už ve 4. minutě inkasoval po střele Fabiána. Tepličtí tak během týdne prohráli už podruhé, ve středu se v poháru museli sklonit před druholigovým Varnsdorfem, kde je shodou okolností na hostování pět boleslavských hráčů.

Utkání Mladá Boleslav - Teplice
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Čekání na gól bylo krátké. Štajner lehce posunul míč do běhu Fabiánovi, jemuž se vlevo úplně otevřel prostor. A boleslavský bek si před úterní svatbou nadělil pěkný dárek v podobě gólové střely.

Teplice svou sílu ukazovaly pouze v poli, kde kombinačně soupeře převyšovaly, v koncovce se jim však nedařilo. Mahmutovič jako by ztratil jiskru po ostrém zákroku Johany, Nivaldo zase v klíčovém okamžiku před prázdnou brankou podklouzl. Opatrně hrající Boleslav sbírala jen rohy, po nichž nebyla ani trochu nebezpečná.

Po přestávce to byl především souboj hostů se skvělým boleslavským gólmanem Millerem. Domácí se dopředu dostávali ojediněle, diváky potěšil jen nádherný oblouček Štajnera a několik odvážných průniků aktivního beka Kysely.

Teplice se valily dopředu, ale to, co v minulých kolech proměňovaly, tentokrát zahazovaly. Ve velkých možnostech neuspěli Litsingi ani opakovaně Mahmutovič. Krob a Jindráček sice předvedli pěkné střely ze střední vzdálenosti, ale hrdina zápasu Miller všechno pochytal.

"Tak to bývá, někdy vám spadne do brány úplně všechno, nám tam bohužel nespadlo vůbec nic. Boleslav kromě krásného Štajnerova obloučku neměla nic a vyhrála," řekl trenér teplických fotbalistů Ščasný.

I jeho boleslavský protějšek Ladislav Minář uznal, že výsledek není úplně spravedlivý. "Teplice musíme za výkon pochválit, prohrát si asi nezasloužily. Na druhou stranu, i my máme za sebou zápasy, kdy jsme nezvítězili, i když jsme byli lepší," srovnával Minář. V závěru utkání při velkém tlaku soupeře prý byl hodně nervózní. "Ta koncovka byla hektická. Soupeř hrál vabank a my jsme byli v křeči," přiznal Minář.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 4. Fabián. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Gallo. ŽK: Ščuk, Nešpor, Johana - Matula, Lüftner. Diváci: 4479.

Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Jarolím (86. Brunclík), Ščuk -Štajner, Štohanzl (73. Bořil), Chramosta (80. Štípek) - Nešpor. Trenér: Minář.

Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Litsingi, Ljevakovič, Táborský (46. Jindráček), Vachoušek, Nivaldo (65. Salami) - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy