Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Teplice přidržely u dna Zlín, Pardubice vyhrály v Brně. Boj o čtvrté místo neměl vítěze

Ve fotbalové lize se začíná vyjasňovat situace ve skupině o udržení. Poslední Zlín už počtvrté za sebou bodovat nedokázal. Padl v Teplicích 1:2 a stále důrazněji mu hrozí přímý sestup, protože se mu vzdálily na čtyři body Pardubice, které vyhrály 2:0 v Brně. Právě Zbrojovka a Pardubice jsou nyní největšími adepty na účast v baráži o udržení s celky druhé ligy. Zatímco Jablonec, který nevyhrál ani poosmé za sebou, remizoval s Ostravou 1:1 a oba celky mají relativně klid, stejně jako Teplice. V boji o čtvrté místo v titulové skupině mezi Bohemians a Slováckem gól nepadl.

Teplice - Zlín, Dominik Simerský a Daniel Fila
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V "Ďolíčku" se střelci neprosadili

V zápase o čtvrté místo ve skupině hrající o titul moc šancí nebylo. Většinu utkání byli lepší a nebezpečnější hosté. Vršovický celek poprvé vystřelil na Nguyena až v 82. minutě, Köstlovu střelu však hostující gólman zneškodnil. V závěru utkání Prekopovu ránu zastavil stoper Slovácka Hofmann.

Bohemians udrželi čtvrtou pozici o bod před celkem z Uherského Hradiště. Oba týmy nevyhrály čtvrtý z posledních pěti zápasů v nejvyšší soutěži.

Jaroslav Veselý, trenér Boheminas, viděl remízu jako zaslouženou: "Nikdo nechtěl udělat triviální chybu a nabídnout soupeři zadarmo vedení. Tím pádem to dopadlo zaslouženou remízou."

A kouč Slovácka Martin Svědík litoval, že z převahy jeho hráči nic nevytěžili. "Je znát, že jsme přišli o ofenzivní hráče, trápí nás to celou sezonu. Na gól se nadřeme. Nestačí ani tlak a to, že máte víc ze hry. Naopak u Bohemky, ať už z nakopávaných balonů nebo standardek, bylo vidět, že je v šestnáctce ohromně nebezpečná," řekl.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych - Orel (video). ŽK: Jindřišek - Daníček, Trávník. Diváci: 5812.

Bohemians: Jedlička (46. Valeš) - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (67. Beran), Kovařík - Matoušek (67. Hála), Prekop - Puškáč (57. Drchal). Trenér: Veselý.

Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Sinjavskij, Havlík, Trávník, Kalabiška (90.+1 Holzer) - Mihálik (81. Juroška), Petržela (90.+1 Brandner) - Vecheta. Trenér: Svědík.

Teplice nenechaly Zlínu ani bod, hosty mrzely neuznané Kozákovy góly

Teplické fotbalové povstání pokračuje. Tým s novým koučem Frťalou bodoval v pěti posledních zápasech, z nichž tři vyhrál. Ten poslední v neděli, kdy mu vystřelil tři body dvěma góly Fila. V 18. minutě Urbanec poslal před bránu prudký centr z levé strany, který se po odrazu dostal až na zadní tyč, kde se Filla trefil poprvé.

Hosty v závěru nabudil střídající kanonýr Kozák. V 72. minutě byl u akce, kdy Kolářův dlouhý aut prodloužil hlavou Balaj až k Simerskému a kapitán Zlína dal do odkryté brány druhý ligový gól v sezoně. 

"Ševci" se však neradovali z vyrovnání dlouho. V 79. minutě Dostál vyrazil Žákovu střelu k Juklovi, jenž ve skluzu trefil Filu a po jeho teči skončil míč v síti. Dvacetiletý útočník hostující ze Slavie dal třetí branku v ligovém ročníku a vzápětí sahal po hattricku, Dostál však jeho hlavičku zblízka reflexivně vychytal.

Poté se Kozák ještě dvakrát trefil do branky Teplic sám, jenže ani jeden z gólů nebyl uznaný. První pro ofsajd a druhý po konzultaci s videorozhodčím pro ruku.

Teplický kouč Zdenko Frťala ocenil hráče. "Kluci šli znovu na krev, nezlomila nás ani vyrovnávací branka. Tohle dokáže tým, který je vnitřně silný. Přiblížili jsme se k záchraně, ale ještě není hotovo, matematicky je stále možné, že skončíme v baráži."

Pavel Vrba na lavičce Zlína byl zklamaný. "Druhý poločas jsme byli výrazně lepší, tlačili jsme se za vyrovnáním. Výsledek je pro nás špatný, a to ze spousty důvodů, které se na hřišti děly. Ale hodnotit to nechci, abych zase neplatil pokutu. Tenhle zápas byl pro nás klíčový. Máme teď tři zápasy do konce a ztrátu čtyři body na Pardubice, u kterých hrajeme příště. Už nemůžeme hrát na remízu, nemůžeme vyčkávat."

FK Teplice - Trinity Zlín 2:1 (1:0)

Branky: 18. a 79. Fila - 72. Simerský. Rozhodčí: Nehasil - Machač, Slavíček - Kocourek (video). ŽK: Gning, Hora, Mareček, Mucha - Fantiš, Bartošák, Janetzký, Balaj. Diváci: 3513.

Teplice: Mucha - Hora, Chaloupek, Hybš - Hyčka (64. Kučera), Jukl, Trubač, Mareček, Urbanec (81. Radosta) - Fila, Gning (70. Žák). Trenér: Frťala.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák (72. Kozák) - Janetzký, Hrubý (56. Balaj) - Vukadinovič, Slončík, Fantiš - Kovinič (46. Y. Dramé). Trenér: Vrba.

Jablonec čeká na výhru už osm zápasů, Baník bodoval potřetí za sebou

Ve vyrovnaném zápase vedl Jablonec. Ve 33. minutě gólman Slezanů Letáček jen vyrazil Součkovu nepříliš povedenou střelu a vzápětí v rohu vápna fauloval dobíhajícího Černáka. Nařízenou penaltu suverénně proměnil Chramosta a patnáctým gólem v ligovém ročníku si pojistil pozici druhého nejlepšího střelce soutěže za brněnským Řezníčkem.

Brzy po přestávce ale Plavšičův centr propadl až ke Caduovi a ten sám před brankářem Hanušem nezaváhal a stanovil výsledek. Ten znamená, že domácí nevyhráli osmý zápas za sebou, zatímco Baník po dvou výhrách opět bodoval. 

Na zasloužené remíze se shodli i oba trenéři. "Bod je to asi spravedlivý. Chtěli jsme uspět za tři body, ale stál proti nám velmi dobrý soupeř. Musíme se teď soustředit na další domácí zápas," řekl David Horejš z Jablonce. A Pavel Hapal z Ostravy dodal: "Remíza je to asi zasloužená. Bylo méně šancí, bojovalo se o body."

Třináctý Jablonec už má šest bodů na barážové příčky, jedenáctý Baník má ještě o dva body k dobru víc.

FK Jablonec - Baník Ostrava 1:1 (1:0)

Branky: 35. Chramosta z pen. - 51. Cadu. Rozhodčí: Hocek - Paták, Caletka - Adámková (video). ŽK: Jovovič - Šehič, Hapal (trenér). Diváci: 2472.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Martinec, Král - Šulc, Hübschman, Považanec, Souček - Černák (64. Jovovič), Chramosta (84. Patrák) - Sejk (90.+3 Ikaunieks). Trenér: Horejš.

Ostrava: Letáček - Sanneh (84. Jaroň), Bitri, Pojezný, Fleišman - Kaloč - Cadu, Buchta (70. Kuzmanovič), Miškovič, Plavšič (77. Šehič) - Tijani (70. Almási). Trenér: Hapal.

Pardubice vezou body z Brna, Nita chytil Řezníčkovi dvě penalty

Důležitou výhru vezou Pardubice z Brna. Ve 34. minutě otevřel skóre Martin Chlumecký a v nastavení přidal pojistku střídající Ladislav Krobot. Brněnský kanonýr Jakub Řezníček neproměnil v rozmezí šesti minut druhé půle dva pokutové kopy, obě střely mu chytil brankář Florin Nita.

Brněnský kouč Martin Hašek ocenil, že jeho tým se po poločase zvedll. “Vzešly z toho dvě penalty, které Řezníček nedal, což je samostatný příběh. On to zvládne a dostane se z toho, je to velký kluk. Druhá půle byla nejlepší za mého působení zde. Jestli máme zůstat v lize, musíme zachovat chladnou hlavu, semknout se a nepodělat se z toho."

Jeho protějšek Radoslav Kováč ocenil, jak hráči zvládli psychicky těžký zápas. "Dali jsme konečně první branku venku, což bylo hrozně důležité. Brno po přestávce přidalo na agresivitě, z toho pramenily naše chyby a nařízené penalty, které zlikvidoval vynikající Nita. Je to démon a díky němu jsou naše naděje na záchranu zase vyšší."

Hosté vyhráli venku po šesti zápasech a v tabulce dostihli bodově Zbrojovkou, na barážových příčkách mají čtyřbodový náskok na poslední Zlín.

Zbrojovka Brno - FK Pardubice 0:2 (0:1)

Branky: 34. Chlumecký, 90.+5 Krobot. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Machálek (video). ŽK: Štěrba - Hlavatý, Nita. Diváci: 5218.

Brno: Berkovec - Nečas (87. Tijani), Štěrba, Endl, Koželuh (87. Hrabina) - Hlavica (46. Texl), Falta - Ševčík, Hladík, Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.

Pardubice: Nita - Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal - Sychra (63. Lima), Hlavatý (82. Tischler), Janošek (63. Jeřábek), Pikul (82. Vacek) - Černý (90. Krobot). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články