Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčí po skalpu Slavie a životní penaltě: Rádi bychom hráli fotbal, ale jde o titul

Proměněnou penaltou v sedmé minutě nastavení výrazně přiblížil Spartu k titulu. Kapitán Ladislav Krejčí mladší rozhodl o vítězství 3:2 nad Slavií a po závěrečném hvizdu vyzdvihl obětavý výkon týmu, díky němuž se Letenští po druhém kole nadstavbové části vzdálili sešívaným v čele tabulky na rozdíl pěti bodů. Rodákovi z Rosic zároveň vůbec nevadilo, že realizační tým zvolil opatrnější taktiku, v boji o trofej je podle něj nejdůležitější výsledek.

Sparťan Ladislav Krejčí mladší v emocích po vstřeleném gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Věděli jsme, čím nás soupeř v předchozích dvou zápasech trestal, byly to balony za obranu. Chtěli jsme hrát odzadu. Připravovali jsme se celý týden na to, že i když na míči nebudeme, tak musíme být trpěliví a šance přijdou. Museli jsme to zjednodušit. Ano, rádi bychom hráli fotbal, ale hraje se o titul. A bereme výhru," zdůraznil Krejčí.

Sparta po podzimním debaklu 0:4 v Edenu, dubnové remíze 3:3 a porážce 0:2 ve finále MOL Cupu zkraje května uspěla v prestižním derby na čtvrtý pokus a před závěrečnými třemi koly je blízko prvnímu titulu po devíti letech. Slavit může eventuálně už za týden, pokud proti Bohemians 1905 získá více bodů než rivalové z Edenu doma s Plzní.

"Všichni jsme si uvědomovali, že je to nejdůležitější zápas v sezoně. Říkal jsem, že jestli chceme o titul hrát, musíme tahle utkání zvládat, ať je tlak jakýkoliv. Všichni jsme táhli za jeden provaz, drželi jsme se plánu," těšilo Krejčího.

Nejtěžší penalta v kariéře

Spartu poslal do vedení po půlhodině Lukáš Haraslín, krátce nato však srovnal Ivan Schranz. Na další trefu Asgera Sörensena odpověděl v 85. minutě Stanislav Tecl, ale v nastavení fauloval Igoh Ogbu ve vápně Awera Mabila a Krejčí z penalty rozhodl. Brněnský odchovanec dal 12. gól v ligové sezoně – poslední čtyři z pokutových kopů.

"Byla to určitě nejtěžší penalta v kariéře, ale v daný moment na hřišti je každá stejně náročná i důležitá," uvedl Krejčí, který v nejvyšší soutěži proměnil osm z devíti pokutových kopů.

Spartě pomohla ke klíčové výhře i hlasitá podpora vyprodané Letné. "Děkujeme strašně moc fanouškům za podporu, táhneme všichni za jeden provaz. Jak od nás, tak i od nich je to na sto procent celý zápas. Bojujeme setrvačně do posledních minut, ať je vývoj utkání jakýkoliv," prohlásil Krejčí.

Po závěrečném hvizdu si vyměnil dres se spoluhráčem Ondřejem Čelůstkou. Zkušený stoper se vrátil alespoň na lavičku A-týmu, po dlouhém zranění už předtím nastoupil za druholigovou rezervu. "Jsem rád, že tohle s námi mohl zažít, smekám před ním klobouk. Zůstával pozitivní, žil s námi, pořád se snažil poradit. Ukazuje to velikost jeho charakter," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články