Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Švancara: Loni jsme Plzeň sledovali v TV. Teď jsme ji porazili

Plzeň - Senzační výhra fotbalistů Brna v Plzni zaskočila i samotného kapitána Jihomoravanů Petra Švancaru. Tříbodový import ze hřiště loňského účastníka Ligy mistrů pro zkušeného útočníka znamená vysoce překročený plán. Švancara je prý na mužstvo Brna, které se letos vrátilo mezi elitu po roční pauze, hrdý. Ale ví také, že Zbrojovka v Plzni měla štěstí.

Vítězství jej prý ale v dobrém slova smyslu šokovalo. "Jsme za výhru strašně šťastní. Loni ve druhé lize jsme ty (plzeňské) hráče sledovali jen v televizi. Když chcete Plzeň na jejím hřišti porazit, musíte mít strašně moc štěstí a proměňovat své šance. Už před utkáním jsme věděli, že je můžeme potrápit, porazit, ale určitě ne porážet," hodnotil cenný zisk tří bodů čtyřiatřicetiletý forvard.

Švancara v Plzni sice v jedné své šanci selhal, ale pak dvě branky spoluhráčům připravil. "Tři góly už tady nikdo nedá. Máme být na co hrdí. Plzni dát gól je strašně těžké. I jejich gólman se snaží všechno řešit fotbalově, což se mi hrozně líbí. Jediný, kdo se s Plzní snad nenadřel na gól, byla Barcelona," líčil Švancara.

Sám trnul, když Plzeň před brankou Brna zahazovala jednu šanci za druhou. "Přežili jsme jejich tlaky. Jsem z toho až zaskočený. Vepředu nám skoro všechno vyšlo, ale samozřejmě to byla shoda náhod. Mám to tady rád, protože Plzeň hraje opravdu krásný fotbal a má vynikající individuality. Snad je porážka s námi nějak neovlivní v jejich jízdě Evropou," přál si Švancara, aby Plzeň ve 4. předkole Evropské ligy uspěla s belgickým Lokerenem a navázala na suverénní výkony z duelů proti Chorzówu a Rustavi.

Švancara je nadšený tím, jak Brno vstoupilo do ligové soutěže. Po třech kolech má na kontě sedm bodů a dělí se o první místo se Spartou a Jabloncem. Švancara ale upozornil i na to, že Brňané musí i po nečekaném úspěchu v Plzni zůstat pokorní. "Nesmíme to přehánět s oslavami. Chceme to hlavně letos vynahradit našim fanouškům za loňský rok ve druhé lize. Je to naše omluva. Myslím si, že tohle je pro ně dobrá pozvánka na příští zápas," lákal Švancara fandy Zbrojovky na blížící se domácí zápas a přímou bitvu o první místo s Jabloncem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články