Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sparta jasně rozstřílela Slovácko, Plzeň prohrála s Brnem

Uherské Hradiště - Vydařený vstup do zápasu korunovaný dvěma góly Pavelky a Balaje v rozmezí pěti minut zajistil fotbalistům Sparty v Uherském Hradišti přesvědčivé vítězství nad Slováckem 4:1. Překvapení se zrodilo ve Štruncových sadech. Favorit a jeden z nejlepších loňských týmu Plzeň podlehla nováčkovi z Brna 2:3. V Dalších zápasech remizoval Hradec s Jihlavou (1:1) a Příbram s Boleslaví (1:1).

Sparťanská radost
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Za Spartu se prosadili ještě Josef Hušbauer a po změně stran z penalty Kadlec. Jediný gól domácího týmu zaznamenal obránce Trousil. Slovácko pokračuje v nevydařeném vstupu do ligy: po třech kolech je stále bez bodu, se Spartou už deset zápasů nezískalo ani bod. Sparta má na kontě sedm bodů.

Kouč Sparty Lavička: Těší mě, že jsme i s mladým kádrem hráčů a věkovým průměrem týmu čtyřiadvacet let utkání zvládli. Sázka na mládí je součástí filozofie, kterou chce Sparta v budoucnu jít.

Kouč Slovácka Soukup: Rozhodl konec první půle. Kdyby Martikán zvládl vyrovnat, všechno je jiné.

Fotbalisté Brna po návratu do nejvyšší soutěže září a skvělou formu dnes potvrdili překvapivou výhrou na hřišti Plzně. Jihomoravané zápas na hřišti loňského účastníka Ligy mistrů senzačně otočili dvěma brankami v rozmezí dvou minut. O vítězný gól se čtvrt hodiny před koncem postaral střídající Halaška.

Výsledky Gambrinus ligy:

Slovácko - Sparta 1:4 (1:3)
Plzeň - Brno 2:3 (1:1)
Hradec - Jihlava 1:1 (1:1)
Příbram - Boleslav 1:1 (1:0)

Plzeň po minulé remíze v Jihlavě klopýtla i s druhým nováčkem a Západočeši zatím v lize nenavazují na suverénní výkony v Evropské lize. Brno má naopak ze tří zápasů sedm bodů a dělí se o první příčku se Spartou a Jabloncem.

Kouč Plzně Vrba: Cokoli v lize podceníte, tak se vám vymstí. Nehráli jsme tak disciplinovaně hlavně v obraně a Brno nás za to potrestalo.

Kouč Brna Čuhel: Naše vítězství je šťastné, ale samozřejmě jsme za něj rádi. Dnes jsme chtěli podat lepší výkon než v posledním utkání doma s Teplicemi, což se nám povedlo. Máme lepší hru do otevřené obrany, proto nám asi více vycházejí zápasy venku.

Radost fotbalistů Brna
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

První bod si připsala Příbram, která s Mladou Boleslaví remizovala 1:1. Domácí měli ve středočeském derby blíž k výhře, ale na vedoucí branku Střihavky z desáté minuty po změně stran odpověděl vyrovnáním hostující záložník Brunclík, který korunoval zlepšení svého týmu. Pro Příbram může být náplastí, že doma s Boleslaví už popáté za sebou neprohrála.

Kouč Boleslavi Koubek: Bylo to opravdu pěkné, nadstandardní utkání na naší ligu. Hrálo se velmi ofenzivně a bylo k vidění několik hezkých šancí. K třem bodům jsme měli blíže, ale beru i remízu.

Kouč Příbrami Vavruška: Boleslav je velice kvalitní soupeř, my jsme však věděli, že musíme vyhrát. První poločas se nám opravdu povedl a já si dokonce začínal myslet, že předvádíme podobný výkon jako v minulé sezoně. Jenže druhý poločas byl z naší strany mnohem horší. Nedokázali jsme držet míč, lacino jsme ho odevzdávali.

Třetí remízu ve třetím odehraném utkání získali fotbalisté Jihlavy, kteří uhráli nerozhodný výsledek 1:1 v Hradci Králové. Nováček z Vysočiny stejně jako v minulých dvou zápasech vedl, když mu náskok zařídil kapitán Tecl, Hradec však odpověděl ve 28. minutě trefou Šislera. Východočeši mají na svém kontě dvě remízy a v lize čekají už osm zápasů na výhru.

Trenér Jihlavy Komňacký: Fotbalově nás soupeř výrazně předčil a můžeme hovořit o štěstí, že jsme uhráli remízu. Na Slavii jsme zaplatili nováčkovskou daň, a proto jsme ztratili výhru. S Plzní byl bod vydřený a v Hradci jsme si ho výkonem nezasloužili.

Kouč Hradce Plíšek: Začátek jsme si zkomplikovali. Náš systém osobního bránění standardních situací je podstatně postavený na odpovědnosti a při prvním rohu a inkasované brance konkrétní hráč selhal. Poděbradský zapomněl bránit svého hráče.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články