Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Stoch: Se Slavií si chci konečně zahrát Ligu mistrů

Miroslav Stoch vždycky dokázal dát najevo emoce. Někdy až moc, takže ho kvůli tomu provázela pověst neřízené střely. Narození syna mu ale srovnalo priority a dnes patří k hlavním oporám Slavie. A sní o tom, že si s Pražany konečně zahraje vytouženou Ligu mistrů.

Miroslav Stoch
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hlavní fotbalovou zbraní slovenského záložníka je střelba zdálky. "Jsem si vědomý toho, že je to moje silná stránka. Zkoušel jsem to odjakživa, vlastně ve všech klubech, kde jsem hrál. A doufám, že mi to bude vycházet i dál alespoň tak jako doposud," věří Stoch.

Před šesti lety dokonce jeho volej v dresu tureckého Fenerbahce ocenila FIFA jako gól roku. "Pořád je to pro mě jeden z největších momentů kariéry. Byla to nacvičená akce z tréninku. Já si nemohl míč ani zpracovat, protože proti mně vybíhali tři hráči soupeře. Kdybych to zkusil, tak bych míč ztratil a byl by z toho brejk. Ten gól si budu pamatovat do konce života," popisuje Stoch.

Je nám líto, video expirovalo.
Stoch: Narození syna mi změnilo priority

Od té doby se mnohé změnilo. Stoch se přes řecký PAOK nebo Bursaspor dostal až do Slavie, a v Praze teď tráví čas se svou rodinou a malým synem. "Fotbalu jsem obětoval všechno. Ale když přijde na svět dítě, tak samozřejmě fotbal už není to nejdůležitější na světě. Rodina je na prvním místě, ale to neznamená, že bych něco vypouštěl," říká Stoch.

Se Slavií si ale chce splnit ještě jeden velký fotbalový sen. "Vím, že z nemistrovské části kvalifikace to bude velmi náročná cesta. Ale věřím, že dokážeme soupeře potrápit. Motivaci mám obrovskou, protože jsem si základní skupinu Ligy mistrů ještě nikdy nezahrál," uzavírá Stoch.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články