Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Stanciu věnoval gól dceři a děkoval Kuchtovi: Byla to výborná přihrávka, ocenil spoluhráče

Magnet 14. ligového kola rozhodl vítěznou brankou a za nadstandardní výkon si vysloužil pochvalu od trenéra Jindřicha Trpišovského. Záložník Nicolae Stanciu věnoval trefu malé dceři a polovinu z ní připsal přihrávajícímu útočníkovi Janu Kuchtovi. Pražané podle něj museli k výhře nad rivalem vydat dvakrát více sil než v obvyklém utkání.

"Gól věnuji dceři. Všechno, co s manželkou děláme, děláme pro ni. Je skvělý pocit být rodičem, jsme velmi šťastní. Všechno je pro ni," uvedl pro klubový web Stanciu.

Šlágr 14. kola rozhodl ve 26. minutě, kdy se z voleje trefil placírkou přesně k zadní tyči. "Jen jsem doufal, že si mě Honza Kuchta všimne. Bál jsem se, že mě nevidí. Ale našel mě skvěle a na mně už byla jen koncovka. Určitě gól není jen moje zásluha, je to klidně 50 na 50. Byla to výborná přihrávka," ocenil Stanciu, který v lize skóroval potřetí v sezoně a poprvé od 6. kola a vítězství 1:0 v Ostravě.

Podle trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského byl Stanciu nejlepším hráčem utkání a odehrál možná nejpovedenější zápas v tomto ročníku. "V této sezoně možná ano. Po vyřazení s Midtjyllandem z Ligy mistrů a vyřazení Rumunska z baráže o Euro během jednoho týdne jsem se necítil dobře, nebyl jsem ve formě. Ale vždy když nastoupím, snažím se pomoct týmu. Někdy mi to jde víc, někdy méně. Lidé očekávají, že v každém zápase na gól přihraju nebo ho dám, ale to bohužel nejde," konstatoval Stanciu.

Vítězství na půdě velkého rivala si velmi cenil. Slavia díky tomu přezimuje na čele tabulky s náskokem šesti bodů a na devátou Plzeň má k dobru dokonce 15 bodů.

"Jsme všichni velmi šťastní. Bylo to poslední utkání roku, chtěli jsme jej zakončit výhrou. S Plzní to je vždy speciální, hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů v Česku. Abychom tady uspěli, musíme se pokaždé vydat dvakrát více než obvykle. Hraje se zde velmi těžko, vítězství je o to cennější a sladší," prohlásil Stanciu.

"Když sem přijedeme, musíme vždy hodně bojovat. Možná to není úplně atraktivní fotbal na koukání, ale na tom nezáleží. Musíme bojovat a umět hrát i takhle, jestli chceme vyhrát titul. Myslím, že jsme to odehráli dobře. Nakonec na tom jediném, na čem záleží, je výhra. A tu máme," dodal sedmadvacetiletý rumunský reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články