Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

SOUHRN 14. KOLA: Slavia vynulovala Plzeň a vede ligu před Jabloncem, Pardubice šplhají

Souboj mistra s vicemistrem v rámci závěrečného podzimního kola vyzněl lépe pro Slavii, v Plzni totiž vyhrála 1:0. Sešívaní proto zvýšili náskok v čele nejvyšší soutěže na 6 bodů, neboť Sparta remizovala 1:1 s Libercem. Před Letenské se navíc o bod posunul Jablonec, který zvítězil v Olomouci 3:1. Za čtvrtou Sigmou už je nováček z Pardubic po loupeži 2:0 v Karviné. Krize Mladé Boleslavi naopak neskončila, se Slováckem prohrála 2:3.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v Plzni
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeň - Slavia Praha 0:1

Šlágr 14. kola zvládli lépe obhájci titulu. Fotbalisté Slavie totiž vyhráli na stadionu vicemistrů z Plzně 1:0. O jedinou branku se ve 26. minutě postaral rumunský reprezentant Nicolae Stanciu. Sešívaní proto zvýšili svůj náskok v čele a na rozdíl od druhého Jablonce odehráli o utkání méně. Viktoria naopak odstartuje nový rok z deváté pozice, což je její nejhorší umístění po podzimu od ročníku 2006/07. Na Slavii ztrácí 15 bodů.

Sparta Praha - Liberec 1:1

Desátý ligový gól Lukáše Juliše v sezoně zajistil Spartě remízu 1:1 s Libercem. Ten se v Praze dostal do vedení poté, co Kamso Mara proměnil v první půli penaltu, zatímco na druhé straně před ním Bořek Dočkal ve stejné situaci neuspěl, když jeho střelu brankář Filip Nguyen chytil. Sparta proto klesla na třetí místo o bod za Jablonec. Liberec je v tabulce osmý.

Olomouc - Jablonec 1:3

Velmi dobrou formu mají v závěru kalendářního roku fotbalisté Jablonce, což potvrdili i v Olomouci. Domácí Sigmu, která v předchozích pěti ligových zápasech remizovala 1:1, totiž zdolali 3:1. Dvěma brankami se blýskl odchovanec Hanáků Martin Doležal. Severočeši neprohráli posedmé v řadě a posunuli se před Spartu na druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Olomouc - Jablonec

Brno - Ostrava 0:1

Dyjan Carlos de Azevedo má v závěru podzimu vynikající formu. V ligovém utkání se trefil potřetí v řadě, upevnil si pozici nejlepšího klubového střelce, ale hlavně pomohl Baníku k vítězství 1:0 v Brně. Ostrava proto opanovala čtvrtý venkovní zápas v řadě a už šest kol neprohrála. Zbrojovka doma z osmi podzimních duelů získala jen pět bodů.

Karviná - Pardubice 0:2

Nováček nejvyšší soutěže z Pardubic opět ukázal svou sílu a v neúplné tabulce se bodově dotáhl na čtvrtou Olomouc. V závěrečném podzimním utkání loupil v Karviné, kde po brankách Michala Petráně a Davida Hufa vyhrál 2:0. Slezané našli přemožitele po čtyřech kolech a přezimují na desátém místě.

Mladá Boleslav - Slovácko 2:3

Trápení ambiciózní Mladé Boleslavi nebere konce ani po angažování trenéra Karla Jarolíma. Klub z města automobilů totiž prohrál se Slováckem 2:3 a podzim uzavře na patnáctém místě se ziskem devíti bodů. Hosté z Uherského Hradiště naopak navázali na předchozí skalp Plzně a poskočili na šestou pozici.

Zlín - Teplice 2:3

Po 382 minutách sice skórovali, ale k bodovému zisku to nestačilo. Fotbalisté Zlína totiž v závěrečném podzimním kole prohráli na domácím stadionu s Teplicemi 2:3. Rozhodující gól vstřelil v 75. minutě střídající Matěj Radosta. Před ním se za "ševce" dvakrát trefil Jakub Janetzký, v dresu hostujících "sklářů" dvakrát slavil Jakub Mareš.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články