Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ČT Author Cup 2024

Sparta v Marbelle porazila Bodö/Glimt, trefili se Sadílek a Olatunji

Třetí utkání v zimní přípravě, třetí vítězství 2:0. Tentokrát si fotbalisté Sparty poradili s Bodö/Glimt. Souboj českého a norského mistra rozhodly ve španělské Marbelle góly Lukáše Sadílka a Victora Olatunjiho.

Sparťané Adam Karabec a Lukáš Sadílek oslavují gól
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

Pražané přečkali úvodní tlak Bodö/Glimt a ve 34. minutě otevřel skóre Sadílek střelou z "voleje" po centru Adama Karabce.

V 59. minutě navíc přidali druhou branku. Nigerijec Olatunji totiž potrestal nedorozumění defenzivy norského celku, který v loňské kvalifikaci Evropské konferenční ligy vyřadil Bohemians 1905. V závěru neproměnili další slibné šance Olatunji s Michalem Ševčíkem.

"Stává se, že se obraz hry změní, když vstřelíte branku nebo předvedete povedenou akci. Určitým způsobem vás to pozvedne a dodá energii, čehož musíte využít. Byla to pro nás kvalitní prověrka, ze které budeme určitě moci těžit například v Evropě," řekl klubové televizi dánský asistent trenéra Sparty Lars Friis.

Svěřenci jeho krajana Briana Priskeho navázali na triumfy nad FC Kodaň a maďarským Puskásem Akadémia. Soustředění zakončí čtvrtečním duelem s obhájcem švédského titulu Malmö.

Dynamo skolilo černohorského šampiona, Zlín remizoval

České Budějovice si vyšláply na černohorského mistra Budučnost Podgoricu (2:0) a v Turecku i podruhé vyhrály. Poslední tým tabulky české ligy, jenž minule zdolal polskou Koronu Kielce 1:0, tak udržel v přípravě na jarní část sezony neporazitelnost.

Martin Prášek sice ve 42. minutě dostal červenou kartu, ale hříšník pouze vystřídal a pokračovalo se v plném počtu hráčů. Po změně stran za Dynamo skórovali Sebastien Böhm a Jan Suchan z penalty.

"Každého podobně zvládnutého utkání si ceníme. S (asistentem) Jirkou Kladrubským jsme se snažili zapracovat na defenzivní organizaci hry. Dařilo se to už v minulém zápase, kde jsme také nedostali gól," citoval klubový web trenéra Dynama Jiřího Lercha.

"Přechodová fáze do útoku i další aspekty hry zatím fungují až nad naše očekávání. Je mi jasné, že liga bude zase o něčem jiném. Ale naše poslední výkony jsou dobrým základem pro to, abychom byli na ligu připraveni a zvládli to," dodal Lerch.

Zlín na úvod tureckého soustředění remizoval 0:0 s íránským celkem Nassaji Mazandaran. Výsledek udržel i bez Alexandra Bužka, který byl v 80. minutě vyloučen po druhé žluté kartě. Ševci hráli bez branek i v minulém přípravném střetnutí s druholigovým Vyškovem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články