Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dva góly Chorého pomohly Plzni k výhře. V přípravě zvítězily i Pardubice

Druhou výhru na soustředění ve Španělsku mají na kontě fotbalisté Viktorie Plzeň. Ukrajinský Kryvyj Rih přehráli 3:0, když dva góly vstřelil Tomáš Chorý. Třetí gól přidal krátce po přestávce obránce Robin Hranáč. Západočeši udrželi tříbrankový náskok i přesto, že dohrávali v oslabení.  

Tomáš Chorý v zápase s Dinamem Záhřeb
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"První půle nám ukázala hodně dobrých věcí. Byla tam součinnost útočníků Chorého s (Matějem) Vydrou, pod nimi (Pavel) Šulc s (Matějem) Valentou. To, co jsme chtěli vidět, se nám dařilo a dali jsme i hezké branky. Ke konci poločasu se přitvrdilo a pak už druhý poločas asi nemá cenu úplně hodnotit," řekl plzeňský asistent trenéra Jan Trousil pro klubový web.

Chorý ve 12. minutě otevřel skóre střelou zblízka, ve 24. minutě devětadvacetiletý útočník zvýšil hlavou. Navázal tak na svůj gól ve čtvrteční přípravě s budapešťským Ferencvárosem (3:1).

"Tomáš se do zápasů zapojil až tady ve Španělsku. Viděli jsme na něm i v trénincích, jak je hladový a těší se na utkání. Už v prvním zápase byl vidět, podržel balón a prosadil se. Dneska se výborně doplňovali s Vydrysem (Vydrou), fungovalo to velmi dobře," těšilo Trousila, jenž litoval zranění beka Milana Havla.

"Mrzí nás to, už byl s námi naplno zpátky, makal a přivodil si svalový problém. Ihned se o něj začali starat naši fyzioterapeuti a doktoři, věříme, že ho velmi brzy dají dohromady a nebude to na delší dobu," podotkl asistent hlavního kouče Miroslava Koubka.

Krátce po změně stran zvýšil stoper Hranáč hlavičkou po rohu. V 72. minutě byl vyloučen Brazilec Cadu. "Trochu zvláštní byly některé výroky sudího, v jedné chvíli si vybral právě jeho, přitom bylo iks dalších zákroků i od soupeře. Zase jsme si ale vyzkoušeli i blok v deseti hráčích, taky poučné. Jinak Cadu maká, má skvělá čísla, v zápase odvedl dobrou práci," uvedl Trousil. Západočeši zakončí soustředění ve čtvrtek zápasem s dánským Aarhusem.

Pardubice na úvod herního kempu ve Španělsku zdolaly norské Tromsö 1:0 brankou Vojtěcha Patráka z 51. minuty. Východočeši v generálce na jarní část ligové sezony nastoupí v pátek proti Odense.

Přípravné fotbalové zápasy:

Viktoria Plzeň  Kryvyj Rih 3:0 (2:0)

Branky: 12. a 24. Chorý, 48. Hranáč. ČK: 72. Cadu (Plzeň).

Sestava Plzně:

I. poločas: Tvrdoň  Dweh, Hejda, Paluska  Kopic, Červ, Valenta, Cadu  Šulc  Chorý, Vydra.

II. poločas: Tvrdoň  Řezník, Hranáč, Jemelka  Havel (64. Cadu), Kalvach, Valenta, Traoré, Souaré  Mosquera, Kliment. Trenér: Koubek.

FK Pardubice  Tromsö 1:0 (0:0)

Branka: 51. Patrák.

Sestava Pardubic: Budinský – Mareš (46. Surzyn), Halinský (61. Donát), Ortiz (61. Kukučka), Chlumecký (46. Icha)  Kissiedou (46. Patrák), Vacek (46. Tischler), Hlavatý (61. Mukwelle), Daněk (61. Míšek)  Zlatohlávek (61. Krobot), Brdička (61. Černý). Trenér: Kováč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články