Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta se nevzchopila ani v Příbrami, odkud veze bod

Krizi ze závěru podzimu Sparta Praha v Příbrami neukončila, remizovala 1:1 a v nejvyšší soutěži nezvítězila počtvrté za sebou. Skóre sice otevřel ve 30. minutě útočník Benjamin Tetteh, ale gólem v nastavení prvního poločasu stanovil konečný výsledek zkušený záložník domácích Jan Rezek. Ambiciózní klub z hlavního města proto přezimuje na pátém místě s minimálně čtrnáctibodovou ztrátou na vedoucí Slavii. Příbram odstartuje jaro z dvanácté pozice.   

Utkání Příbram - Sparta
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Utkání výrazně ovlivnili fanoušci Sparty, kteří se v černém oblečení rozhodli protestovat proti špatným výsledkům týmu. Nefandili, hned na začátku duelu zaházeli hřiště pyrotechnikou a volali po konci kouče Zdeňka Ščasného.

Zápas tak musel být na několik minut přerušen. Poté ještě příznivci letenského mužstva několikrát střetnutí narušili házením sněhových koulí na domácího brankáře Kočího. "Fanoušci jsou frustrovaní, ale házet koule na brankáře je zbytečné," řekl Ščasný. "Zima jako prase a my tam stojíme. Tohle nechápu," přidal útočník Příbrami Radek Voltr.

Když se začalo pořádně hrát, byla aktivnější Příbram. Ta se dokonce dočkala gólu - Voltr se dostal za obranu, srazil se s brankářem Hečou a poté poslal míč do sítě. Sudí Jílek mu ovšem odpískal faul a gól neuznal. Do vedení šla naopak Sparta. Wiesner po autu prostrkával míč do vápna, ten se dostal k Tettehovi a ghanský útočník zamířil přesně na vzdálenější tyč.

Poté pálili v dobrých pozicích nad Frýdek a Wiesner. Příbram se na druhé straně dvakrát domáhala penalty - nejprve za údajnou ruku, poté po kličkované a pádu Keity, za který dostal od rozhodčího Jílka kartu za simulování.

V desetiminutovém nastavení za přerušování ovšem domácí dostali výhodu přímého kopu ze 30 metrů. K míči si stoupl Rezek a parádní střelou ve stylu Cristiana Ronalda srovnal. "Vzhledem k tomu, že já jsem starší, tak to má Ronaldo okopírované ode mě. Akorát on měl větší štěstí v kariéře," žertoval Rezek.

Ve druhé půli měla Sparta více ze hry, ale těžko se dostávala do šancí. Ofenzivu tak přišel oživit mladý útočník Drchal, jenž nastoupil poprvé od květnového zranění, a vzápětí poprvé v sezoně naskočil i další uzdravený hráč Zahustel.

Ke gólu měla nicméně mnohem blíže Příbram, když Rezek z přímého kopu rozehrál signál na Mingazova - ten překonal brankáře Heču, ale míč doskákal na tyč.

19. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 45.+6 Rezek - 31. Tetteh. Rozhodčí: Jílek - Paták, Caletka. ŽK: Soldát, Voltr, Keita - Frýdek, Costa. Diváci: 4182.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát - Fantiš (85. Nitrianský), Rezek, Mingazov (90. Průcha), Voltr - Keita. Trenér: Csaplár.

Sparta: Heča - Wiesner (78. Zahustel), Radakovič, Štetina, Costa - Chipciu, Sáček, Frýdek, Vukadinovič (83. Hložek) - Pulkrab, Tetteh (62. Drchal). Trenér: Ščasný.

Josef Csaplár (trenér Příbrami): "Pobavili jsme hrou, mohli jsme vyhrát i prohrát. Bylo to zajímavé utkání, oba týmy měly možnosti. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli herně. Říkal jsem klukům, že nesmíme uvěřit tomu, co se píše o Spartě. Sparta je pojem. Na jednu stránku mám radost, že jsme s ní dvakrát remizovali, ale na druhou je to smutné. Když Sparta dvakrát remizuje s Příbramí, tak něco není v pořádku pro český fotbal. Ale co, to není otázka pro mě. Co se týká podzimu, tak na to, že jsme začínali s hodně hráči z druhé ligy, je dvacet získaných bodů zajímavých. Ale podle vývoje podzimu jsme mohli mít bodů více. Kdyby nám tu zůstali dva ostrostřelci (Slepička, Matoušek), tak jsme mohli hrát o poháry."

Zdeněk Ščasný (trenér Sparty): "Byla to tečka po těch posledních výkonech. Přesně na to navázala. Fanoušci jsou frustrovaní, ale házet koule na brankáře je zbytečné, dlouho se kvůli tomu nehrálo. Dali jsme branku, pak jsme měli šance Frýdka a Wiesnera, u kterých se projevila nepohoda. Chtělo to více klidu. Pak dostaneme gól z dálky. Ve druhé půli jsme je na dlouho zamkli, ale nevyřešíme to v gól. Ve finále jsme mohli ještě prohrát. Tetteha jsem musel střídat. V poločase to chtěl zkusit, nicméně pak bolestí brečel. Byla tam i pozitiva. Třeba to, že po dlouhé době naskočili Drchal, Hložek a Zahustel. Pokud mám určit zlom během podzimu, tak jsme měli dobrý začátek. Pak přišla ztráta v Plzni, ztráta v Olomouci po špatném výkonu. Ztráceli jsme sebedůvěru a zlomilo se to s Jabloncem. Pak přišel malér na Slovácku a závěr jsme hrubě nezvládli. Jak bude vypadat budoucnost, to si teprve vyhodnotíme a budeme o tom informovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články