Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smola s Kuzmanovičem byli k nezastavení, Mladá Boleslav odjela s prázdnou

Opava je před vlastními příznivci velmi silná, což prokázala i v 19. kole. Fotbalisté SFC doma zvítězili nad Mladou Boleslaví 2:1 a přezimují se ziskem 23 bodů na devátém místě o bod před klubem z města automobilů. Do hlavních rolí se v utkání obsadili Nemanja Kuzmanovič s Tomášem Smolou, kteří si vzájemně připravili góly. Nejlepší kanonýr soutěže Nikolaj Komličenko stačil v závěru pouze korigovat. 

Fotbalisté SFC Opava slaví vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Opava, která se chtěla Mladé Boleslavi "pomstít" za srpnovou porážku 1:6, doma velmi rychle udeřila. Už ve čtvrté minutě totiž Hrabinův centr sklepl Kuzmanovič na Smolu a ten se trefil ve třetím z posledních pěti duelů. Chvíli nato centr mířící opět na Smolu vyrazil brankář Šeda.

V 10. minutě poprvé zahrozili i hosté, ale Přikrylův nečekaný pokus z přímého kopu chytil brankář Fendrich. Jinak ale byla mnohem aktivnější Opava - nicméně Řezníček, Kayamba ani Simerský neuspěli.

Po změně stran začal zlobit nejlepší střelec ligy Komličenko. Nejprve hlavičkoval nad a pak po úniku zamířil vedle.

Opava naopak skórovala a prsty v tom měli opět hlavní aktéři jako při první brance, jen v obráceném gardu. Centr z levé strany sklepl Smola na vápno a Kuzmanovič nechytatelnou střelou do šibenice zvýšil.

Mladou Boleslav však vrátil čtvrt hodiny před koncem do hry Komličenko. Ruský útočník utekl obraně a těsně před brankářem dloubl míč, který se snesl do sítě. Pro Komličenka to byl už 18. zásah v sezoně.

Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Zavadil, ale jeho tečovaný přímý kop vytáhl brankář Šeda.

19. kolo první fotbalové ligy:

SFC Opava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)

Branka: 4. Smola, 62. Kuzmanovič - 75. Komličenko. Rozhodčí: Orel - Pochylý, Novák. ŽK: Svozil, Simerský, Hrabina, Smola - Hůlka, Komličenko, Mareš, Chaluš. Diváci: 3046.

Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Kayamba, Zavadil, Řezníček, Zapalač - Smola (89. Juřena), Kuzmanovič (82. Janetzký). Trenér: Kopecký.

Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek (73. Novák), Chaluš, Hůlka, Mareš - Hubínek, Takács - Ladra, Džafič (31. Matějovský), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber.

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Bylo to těžké utkání. Byli jsme si vědomi toho, že v případě vítězství se můžeme v tabulce posunout výše. Měli jsme dobrý vstup. Soupeř těžil ze standardních situací a centrovaných míčů na Komličenka, ale toho se nám dařilo pokrývat. Škoda, že jsme nevyužili možnosti, které měli v prvním poločase Kayamba, Řezníček nebo Simerský. Řekli jsme si, že ve druhém poločase budeme hrát aktivně, ale byla to Boleslav, která měla převahu. Sbírala odražené balony, které chodily na Komličenka. Hosté šli do rizika, gól je nakopl, naštěstí jsme to zvládli za tři body."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Podzim pro nás nekončí dobře. Domácí vyhráli zaslouženě. Hlavně v prvním poločase nás na těžkém terénu předčili v agresivitě, lépe se přizpůsobili terénu. Po dlouhé době jsem měl o přestávce důraznější pohovor v kabině. Ve druhém poločase to bylo z naší strany lepší. Bohužel se ukázalo staré pravidlo nedáš - dostaneš. Po šanci Komličenka jsme inkasovali z protiútoku druhou branku. Vypracovali jsme si převahu, ale více než snížit se nám nepodařilo. Džafiče jsem v poločase střídal proto, že mu chyběla agresivita. Matějovský do naší hry vnesl větší kvalitu." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články