Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sparta nezvládla začátek a s Olomoucí padla 0:2

Dvě rychlé branky zůstaly bez odpovědi. V Olomouci pálil přesně v sedmé minutě Radim Breite, v 11. pak Vít Beneš. Sparta nedokázala odpovědět. Pražané prohráli po pěti ligových vítězstvích za sebou a před nadstavbovou skupinou o titul ztrácejí z třetího místa v tabulce na vedoucí Slavii už sedm bodů. Hanáci se posunuli na devátou příčku a v semifinále skupiny o umístění si zahrají s Libercem.

Vít Beneš skóroval v duelu se Spartou
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Byli jsme dnes slabší a výsledek je spravedlivý. Je to pro mě obrovské rozčarování. Věděli jsme, že když v Olomouci nebudeme bodovat, ztratíme pozici, kterou jsme si vybudovali posledními zápasy. Beru to tak, že po dnešku už je naše naděje na titul hodně malá. Plzeň a Slavia neprohrají v nadstavbě čtyři zápasy, tomu nevěřím. Vrcholem teď pro nás bude finále poháru," řekl sparťanský trenér Pavel Vrba.

Týmy vstoupily do utkání aktivně a během úvodních pěti minut mohla padnout branka na obou stranách. Nejdříve centroval z pravé strany domácí Růsek a Zmrzlý nedokázal usměrnit míč hlavou na zadní tyči, vzápětí měl plné ruce práce olomoucký brankář Macík po střele Hložka.

Atraktivní úvod utkání Sigma korunovala vstřelenou brankou. Odražený míč se v sedmé minutě za hranicí pokutového území dostal k Breitemu, který si obhodil Hložka a střelou z voleje zamířil nechytatelně k levé tyči.

Vzápětí byli domácí nebezpeční po sérii rohových kopů. Nejdříve po Hubníkově hlavičce skvěle zasáhl brankář Heča, po druhém rohu už byl ale sparťanský brankář bezmocný, z malého vápna ho hlavou překonal Beneš.

Zkorigovat nepříznivý stav mohl Čvančara, jenže Macík včas vyběhl a míč před hostujícím útočníkem pokryl.

"Zejména v prvním poločase jsme měli i další příležitosti k navýšení vedení. Zvládnutý úvod nám nahrál do karet, mužstvo získalo sebevědomí a kromě závěru si Sparta moc šancí nevypracovala. Dnes kluci ukázali, že pokud zvolíme správný přístup, jsme schopni hrát s kýmkoliv," uvedl olomoucký trenér Václav Jílek.

"K prvnímu poločasu nemám žádné vysvětlení, podali jsme v něm nejhorší výkon za poslední období. Olomouc zaslouženě vedla 2:0, byla pohybově a důrazem výrazně lepší než my. V některých situacích jsme jim to možná usnadnili, například standardní situace musíme bránit určitě důsledněji," zlobil se Vrba.

Po pěti minutách druhého poločasu se přímo z Macíkova výkopu ve velké šanci ocitl Chvátal, jenže branku z jedné netrefil. Dobrou defenzivní práci si vzápětí dvakrát odvedl Hubník, nejdříve zablokoval zakončení střídajícího mladíka Vydry a následně i Haraslínův pokus ze strany.

Deset minut před koncem vyslal prudkou střelu z pravé strany střídající Karabec, jenže mezi tři tyče svůj pokus nedostal. Wiesner pak po centru na opačné straně sice branku trefil, ale zamířil jen do Macíkovy náruče. Během závěrečného tlaku Sparty vypálil uvnitř vápna Karabec, Macík však jeho dobrý pokus dokázat pohotově vykopnout.

"Byl bych rád, kdybychom naprosto stejně přistoupili ke všem ligovým utkáním. Na všechny zápasy se připravujeme stejně, ale výkony v Hradci a se Spartou byly diametrálně odlišné. V týdnu bylo dusno a hráči si dnes koupili odpustek. Něco ode mě do kabiny určitě přijde, protože jsem ve Spartě působil. Ale vyloženě jako souboj Jílka se Spartou jsem to nevnímal," řekl Jílek, který v minulosti Spartu trénoval.

Sigma Olomouc - Sparta Praha 2:0 (2:0)

Branky: 7. Breite, 11. Beneš. Rozhodčí: Klíma - Kříž, Vlček - Franěk (video). ŽK: Pešek (Sparta). Diváci: 9157.

Olomouc: Macík - Beneš, Hubník, Jemelka - Chvátal, Breite (83. Vepřek), Greššák (53. Sedlák), Navrátil (69. Zifčák), Zmrzlý - Růsek, Chytil (84. Šíp). Trenér: Jílek.

Sparta: Heča - Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí II, Ladislav Krejčí I (65. Pešek) - Haraslín (79. Minčev), Sáček, Souček (46. Vydra), Dočkal (65. Karabec), Hložek - Čvančara (46. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články