Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta jedná o příchodu beka Pauscheka, na Beneše zřejmě nedosáhne

Praha - Vedení fotbalistů Sparty v Bratislavě zahájilo oficiální jednání o příchodu obránce Lukáše Pauscheka, který se už ve 20 letech vypracoval v oporu tamního mistrovského Slovanu. Zajít chuť, alespoň zatím, si Letenští musejí nechat na jabloneckého Víta Beneše. Severočeský klub ho chce udržet vzhledem ke startu v Evropské lize.

Lukáš Pauschek (vpředu)
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Podhorský

Sparta by získáním Pauscheka ráda vyztužila pravý kraj defenzivní linie, kde se během sezony střídali Tomáš Zápotočný s Vlastimilem Vidličkou. Do slovenské metropole se vypravil člen představenstva letenského klubu Jakub Otava, aby se zástupci Slovanu probral, za jakých okolností by se čtyřnásobný slovenský reprezentant mohl stěhovat do Prahy.

"Už dřív jsme veřejně deklarovali, že máme zájem o několik hráčů a Lukáš Pauschek je jedním z nich. Ale teď nelze říci, jak rychle se situace může vyvíjet," řekl mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Přestupu by mohla napomoci skutečnost, že majetkový poměr v obou klubech drží finanční skupina J&T.

Pražané by v kádru rádi viděli i záložníka Kamila Vacka, který před dvěma lety ze Sparty zamířil do italského Chieva, v němž si však nezískal pevnou pozici. Vackův návrat ale prý není otázkou nejbližších dnů.

Český vicemistr měl vyhlédnutého i stopera Víta Beneše z Jablonce. Z jeho angažování ale rychle sešlo, protože jablonecký boss Miroslav Pelta chce udržet kádr pro třetí předkolo Evropské ligy. "Beru to normálně. Pan Pelta mě nepustil, což respektuji, protože budeme hrát předkolo Evropské ligy a všichni chceme udělat úspěch. Takže je pro tým nejlepší, pokud se udrží pohromadě a případně ještě posílí," řekl Beneš pro iSport.cz.

Sparťané zahájí letní přípravu bez hráčů, kteří nedávno ještě plnili reprezentační povinnosti, ve čtvrtek. Dorazit by měli i hráči, o jejichž možném odchodu se spekuluje. Spartu by mohl v létě opustit například zkušený stoper Jiří Jarošík, o kterého údajně stojí australské kluby ze Sydney a Melbourne.

Otazník visí i nad dalšími jmény. Odejdou z Letné Marek Matějovský, Leonard Kweuke nebo třeba Václav Kadlec, který koketuje s německým Frankfurktem?

Zdroj
ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články