Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

O Kadlece prý usiluje i Frankfurt. Další zájemci Schalke a Freiburg potřebují útočníky

Berlín - Podle bulvárního deníku Bild, který jako první informoval o přestupu Götzeho do Bayernu, se Frankfurt zajímá o služby sparťanského útočníka Václava Kadlece. Český reprezentant je přitom již spojován s přestupem do dalších předních klubů Bundesligy, jmenovitě Schalke a Freiburgu.

Radost Václava Kadlece
zdroj: isifa/MAFRA autor: Michal Růžička

Podle deníku Bild jednadvacetiletého fotbalistu sledovali při nedělním ligovém zápase v Teplicích sportovní ředitel Eintrachtu Bruno Hübner a trenér Armin Veh. Už dříve německý tisk informoval také o zájmu Schalke a Freiburgu. Všechny kluby mají pro příští sezonu zajištěnou účast v evropských pohárech a skončily na čtvrtém až šestém místě nejvyšší německé fotbalové soutěže.

Frankfurt, který z těchto tří klubů v uplynulém ročníku Bundesligy skončil v tabulce nejníže, a zahraje si tak Evropskou ligu, shání posilu do útoku. "Nosíme v hlavě dvě jména, o kterých přemýšlíme," uvedl nedávno Hübner. Podle Bildu jimi myslel útočníky Či Tong-wona z Augsburgu a Ya Konana z Hannoveru, k nimž se nyní přidal Václav Kadlec.

O útočníka se podle magazínu Kicker zajímají také bundesligoví konkurenti Frankfurtu ze Schalke a Freiburgu. Vzhledem k výši odstupného se největší šance dávají Schalke, do nějž se mimo jiné stěhuje obránce Dortmundu Felipe Santana (Borussii obratem posílí řecký stoper Papastathopoulos z Brém). Tým z Gelsenkirchenu má také nového asistenta, je jím dosavadní pravá ruka dosluhujícího trenéra Bayernu Mnichov Juppa Heynckese Peter Hermann.

Schalke se dokázalo kvalifikovat do předkola Ligy mistrů a v letošním ročníku nejprestižnější evropské soutěže bylo mezi šestnácti nejlepšími. Mělo však dlouhotrvající problém s útokem, jeho nejlepšími ligovými střelci se stali s pouhými deseti góly Klaas-Jan Huntelaar a ofenzivní záložník Julian Draxler.


Freiburg má se sestavením útoku do příští sezony ještě větší problémy. Z týmu, který se může pyšnit vynikající výchovou mládeže a který v loňské sezoně Bundesligy skončil pátý, totiž odejdou oba forvardi základní sestavy. Max Kruse si od příští sezony zahraje za Borussii Mönchengladbach a Jan Rosenthal přestoupil do Frankfurtu. Jak poukazuje expert ESPN a Guardianu Michael Cox, Freiburg při svém stylu hry sází na pohyblivé útočníky, kteří se stahují do středu hřiště a přenechávají prostory přímočarým hráčům, zdatným ve hře jeden na jednoho. A podobné pojetí hry je Kadlecovi velmi podobné.

Útočník má ve Spartě smlouvu do roku 2014 a jeho cena na přestupovém trhu se odhaduje mezi čtyřmi až pěti miliony eur (105 až 130 milionů korun). Případné Kadlecovo stěhování do Německa ale může podle Bildu zhatit ještě úspěšné tažení Sparty za českým titulem. Pokud by se letenský klub dostal do kvalifikace o Ligu mistrů, byl by český talent podle listu neprodejný.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ESPN

Hlavní zprávy

Nejčtenější články