Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sparta dál zbrojí. Z Anderlechtu přichází Mareček

Praha - Fotbalová Sparta dál posiluje. Z belgického Anderlechtu přichází Lukáš Mareček, odchovanec brněnské Zbrojovky. Mladý talentovaný záložník se tak stal už šestou letní akvizicí pražského klubu. Detaily transakce zatím nebyly zveřejněny.

Lukáš Mareček
zdroj: Letní olympijské hry autor: CLAUS FISKER

Mareček je tak po Lukáši Pauschekovi, Kamilu Vackovi, Costovi Nhamoinesovi, Tomáši Ujfalušim a Bořkovi Dočkalovi už šestým hráčem, který letos v létě přichází na Letnou. O přestupu informoval RSC Brusel na svém Twitteru. Podle Sparty však dohoda ještě není definitivně uzavřená.

Defenzivní záložník, který v předminulé sezoně získal s Anderlechtem titul belgického mistra, působil na začátku kariéry ve Zbrojovce. Odtud putoval do Belgie - na jeho prodeji začátkem roku 2010 vydělali bratři Prosové - těsně předtím, než brněnský klub málem zkrachoval.

K základní sestavě Andrelechtu však měl Mareček vzhledem k tvrdé konkurenci daleko, a proto využil nabídky hostování v nizozemském Heerenveenu minulou sezonu. Tam už se mu dařilo více. Kouč Marco van Basten jej pravidelně nasazoval od začátku do většiny utkání. Celkem tam odehrál 30 zápasů a vstřelil dva góly.

Přestože měl Heerenveen na Marečka opci a Anderlecht smlouvu až do příštího roku, třiadvacetiletý hráč nakonec putuje zpátky do České republiky. Na jeho post je však ve Spartě tlačenice. Je tedy možné, že si nakonec opět vyzkouší hostování.

Je nám líto, video expirovalo.
Do Sparty přestupuje Mareček z Anderlechtu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články