Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Soupeře jsme k ničemu nepustili, hráči odvedli stoprocentní práci, těšilo Bílka

Nejlepší venkovní zápas v sezoně, pozdávalo se trenérovi fotbalistů Plzně Michalu Bílkovi. Jeho svěřenci v základní části první ligy vyhráli v Mladé Boleslavi 2:0 a nepustili soupeře za celý zápas do vážnější šance. Udrželi tak bodovou ztrátu na lídra tabulky a obhájce titulu pražskou Slavii.

Kouč Plzně Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Zaprvé jsem rád, že jsme zvládli naše utkání, ale ztráta Sparty nám samozřejmě radost udělala. Jakákoliv ztráta Sparty nebo Slavie je pro nás dobře, stejně to platí i naopak. Jsou to konkurenti v boji o nejvyšší příčky," řekl Bílek, jenž s letenským klubem získal devět titulů jako hráč a jeden přidal v roli trenéra.

V Mladé Boleslavi západočeský tým prodloužil sérii ligové neporazitelnosti na 17 utkání a základní část zakončil druhou výhrou za sebou. Brankami se o to postarali obránce Milan Havel a záložník Jan Kopic. Plzeň přitom na podzim podlehla v Lokotrans Aréně domácímu celku v poháru a v lize Hradci Králové, který našel pro tuto sezonu v Boleslavi azyl kvůli stavbě nového stadionu.

"Trochu jsem v hlavě měl, že se nám tady nedařilo. Dnes jsme ale sehráli když ne nejlepší, tak jeden z nejlepších zápasů venku. Od začátku jsme měli hru pod kontrolou, dobře jsme kombinovali, drželi jsme míč. Soupeře jsme k ničemu nepustili, hráči odvedli stoprocentní práci," těšilo bývalého reprezentačního trenéra.

Viktoria bude v pětikolové nadstavbě dotahovat těsný náskok Slavie, která si vítězstvím v základní části zajistila výhodu domácího prostředí s největšími konkurenty i lepší pomocné kritérium v případě rovnosti bodů. Stejnou výhodu v boji o druhé místo se Spartou budou mít Západočeši. Bílek se ale nechce dívat příliš dopředu.

"Držím se toho, že pro nás je vždy důležitý nadcházející zápas. Nekoukám, co bude za dvě kola, za tři kola. Teď nás čeká Slovácko, půjde to rychle po sobě," dodal sedmapadesátiletý kouč. Zápas Plzeň - Slovácko je na programu v neděli od 16:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články