Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

SOUHRN: Slavia porazila Plzeň a už slaví titul. Derby pod Ještědem nemělo vítěze. Na dno klesla Příbram

Plzni šlo o naději, Slavii o jistotu. Fotbalisté Slavie vyhráli v Edenu 1:0 a tři kola před koncem ligy už mají titul v kapse. Utkání plné emocí se překlopilo na stranu Sparty. Pražané doma přehráli 3:2 ve druhém kole nadstavby fotbalové ligy Baník Ostrava především díky obratu v první půli ze stavu 0:1 na 3:1. Sparta si díky dvěma gólům Hložka upevnila třetí příčku a spokojena může být i po dohrávce kola, v němž čtvrtý Jablonec remizoval s Libercem 1:1 a její náskok moc nesnížil. Zápasy o udržení nabídly úporné bitvy s minimem branek. Karviná doma remizovala bez gólů s Opavou, ovšem slezskému celku to stačilo na posun na předposlední příčku. Na poslední místo spadla o skóre Příbram, protože ve Zlíně padla 0:1. Olomouc také hrála 0:0 s Teplicemi a s jistotou se vyhne baráži.

Petr Ševčík se raduje z vítězného gólu
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

SKUPINA O TITUL

Slavia - Plzeň 1:0

Zápas, který mohl rozhodnout, také rozhodl. Fotbalisté Slavie porazili na svém stadionu jediného konkurenta v boji o titul a tři kola před koncem první ligy už mají jistotu. Zajímavý zápas rozhodl ve druhém poločase gólem Ševčík po akci Masopusta. Plzeň ztrácí už devět bodů a vzhledem k lepšímu poměru vzájemných zápasů už ztratila i teoretickou šanci na to, aby zkomplikovala pražskému celku obhajobu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Slavia - Plzeň

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:2

Sparta vyhrála nad rivalem z Ostravy 3:2 a pojistila si třetí příčku. Na Jablonec, který ve středu čeká derby s Libercem, drží sedmibodový náskok. Na úvodní gól Romana Potočného odpověděli Pražané bleskurychle. Během devíti minut se dvakrát trefili Adam Hložek a jednou Libor Kozák. V druhém poločase z penalty už jen korigoval Nemanja Kuzmanovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Baník

Jablonec - Liberec 1:1

Druhé derby, které pod Ještědem sehráli v tomto měsíci fotbalisté, skončilo nerozhodně. Hráči Liberce se ve druhém poločase hlavně bránili a někdy měli i štěstí, hlavně když Doležal trefil tyčku i břevno, ale nakonec vedení, jež jim v prvním poločase zařídil Kuchta, smazal v závěru hlavičkou jablonecký kapitán Hübschman. Jablonec tak udržel čtvrtou příčku v tabulce o dva body právě před Libercem.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Jablonec - Liberec

SKUPINA O UDRŽENÍ

Karviná - Opava 0:0

I potřetí v sezoně skončil souboj Karviné s Opavou remízou a podruhé v rozmezí měsíce ve vzájemném utkání nepadla branka. Karviná nevyužila v domácím prostředí herní i střeleckou převahu a na barážové pozici má na třináctý Zlín už šestibodové manko. Opava se bodovým ziskem posunula o skóre na patnáctou pozici a v neděli ji čeká zřejmě rozhodující souboj se šestnáctou Příbramí.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Karviná - Opava

Zlín - Příbram 1:0

Proměněná penalta Tomáše Poznara v 62. minutě rozhodla. Zlín vydřel důležité vítězství nad Příbramí a od barážových míst odskočil na šest bodů. Středočeši se posunuli zpět na poslední místo.

Olomouc - Teplice 0:0

Už do skupiny o udržení vstupovala Olomouc v poklidu díky dostatečnému náskoku, nyní už má ale jistotu. Sigma ve druhém utkání nadstavbové části první fotbalové ligy doma remizovala 0:0 s Teplicemi a na první barážovou příčku, kterou drží Karviná, má už náskok nedostižitelných deseti bodů. Blízko k záchraně jsou i Teplice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články