Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zlín vybojoval nejtěsnější výhru nad Příbramí a výrazně se přiblížil záchraně

Proměněná penalta Tomáše Poznara v 62. minutě rozhodla. Zlín vydřel důležité vítězství nad Příbramí a od barážových míst odskočil na šest bodů. Středočeši se posunuli zpět na poslední místo.

Tomáš Poznar se natahuje za míčem v utkání s Příbramí
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Vsadil jsem na stejnou sestavu (jako minule), ale hráči to zvládli. Teď zase máme delší čas na regeneraci. Máme teď náskok prakticky sedmi bodů, ale nic neslavíme, čekají nás ještě důležité zápasy," uvedl trenér Zlína Bohumil Páník. "Semkli jsme se jako tým a šlapeme," dodal zlínský defenzivní záložník Marek Hlinka.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Ve 12. minutě Čanturišvili prošel před vápno a tvrdou ranou nastřelil tyč Melicharovy branky. Ve 23. minutě se za příbramskou obranu dostal Poznar, obhodil si gólmana, kterého ale následně fauloval. Úvodní trefou neskončil ani Bartošákův průnik o pár minut později.

Zlín stupňoval tlak a velmi blízko vedoucímu gólu byl ve 34. minutě, Poznar ale po Džafičově centru hlavičkoval těsně vedle. Neujala se ani ve 44. minutě střela Janetzkého, který jako první v zápase zamířil mezi tyče.

Po přestávce se ze hry Zlína vytratila přesnost a Příbram toho využila ke zvýšení aktivity. V 57. minutě vystrašila brankáře Dostála lehce tečovaná hlavička hostujícího Polidara.

Skóre se ovšem změnilo na druhé straně. Pronikajícího Bartošáka srazil k zemi Kvída a faul sudímu Orlovi potvrdil i videorozhodčí. Pokutový kop zahrával stejně jako v nedávném vzájemném duelu Poznar a osmým gólem v ligové sezoně poslal ševce v 62. minutě do vedení.

Příbram se po prostřídání a přeskupení sestavy tlačila do útoku, čímž ale vznikal prostor pro zlínské brejky. Po nich ohrozili Melicharovu branku Poznar s Fantišem, pojistku však nepřidali.

Fastav Zlín - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 62. Poznar z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Marek (video). ŽK: Dramé, Díl (oba Příbram). Diváci: 1490 (limit 5000 osob na stadionu).

Zlín: Dostál - Matejov, Buchta, Simerský, Bartošák - Džafič (64. Fantiš), Hlinka, Conde (46. Jiráček), Čanturišvili (90. Cedidla) - Poznar (90. Bačo), Janetzký (72. Jawo). Trenér: Páník.

Příbram: Melichar - Kvída (70. Slepička), Dramé, Kingue, Cmiljanovič - Tregler, Rezek (70. Díl) - Škoda (55. Pazdera), Zorvan (82. Kleščík), Jindráček (55. Antwi) - Polidar. Trenér: Čuhel.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Čekalo se na chybu soupeře, což je v takových zápasech mnohdy klíčové. Příbram tu chybu udělala, proto jsme vyhráli."

Pavel Horváth (asistent trenéra Příbrami): "Nedokážeme zopakovat výkony z domácího trávníku. Čtyřikrát po sobě si nepřihrajeme, takže nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Naše šance byly náhodné, zato Zlín měl v první půli dvě vyložené příležitosti a po přestávce jsme mu darovali penaltu. Vadí mi výkon, jaký jsme převedli, máme stále na čem pracovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články