Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia udržela titul v Edenu, Plzeň jí cestu za obhajobou už zkomplikovat nedokázala

Zápas, který mohl rozhodnout, také rozhodl. Fotbalisté Slavie porazili na svém stadionu jediného konkurenta v boji o titul a tři kola před koncem první ligy už mají jistotu. Zajímavý zápas rozhodl ve druhém poločase gólem Ševčík po akci Masopusta. Plzeň ztrácí už devět bodů a vzhledem k lepšímu poměru vzájemných zápasů už ztratila i teoretickou šanci na to, aby zkomplikovala pražskému celku obhajobu.

Fotbalisté Slavie slaví titul
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slavia v samostatné historii získala šestý titul a v celkovém pořadí se na druhém místě osamostatnila před Plzní, která má na kontě pět prvenství. V součtu s československou nejvyšší soutěží červenobílí slaví 20. triumf, v české lize obhájili trofej podruhé. Pohár pro vítěze převezmou Pražané doma až po závěrečném pátém kole nadstavby se Spartou. Mistrem se stanou jen v případě, že se skupina o titul dohraje. Pokud by to nedovolila koronavirová pandemie, vítěz vyhlášen nebude.

Plzni vypadl ze hry lehce zraněný Kayamba, místo něhož nastoupil na pravém kraji defenzivněji laděný Havel. V útoku dostal před Beauguelem přednost Chorý. Slavii se vrátil do sestavy uzdravený stoper Kúdela.

Po pondělním dalším uvolnění opatření proti koronaviru může na stadiony včetně všech aktérů utkání pět tisíc osob, fanoušci ale musejí být rozděleni do sektorů po maximálně 1000 lidech. Do dvacetitisícového Edenu se dostalo 3500 diváků, další sledovali šlágr na velkoplošné obrazovce před stadionem. Fanoušci vytvářeli velmi dobrou atmosféru, několikrát si ale neodpustili vulgarity směrem k hostujícímu klubu a v úvodu dvakrát použili zakázanou pyrotechniku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Slavia - Plzeň

Západočeši začali aktivněji než před 17 dny v závěru základní části, kdy v Edenu remizovali bez branek. Slavii v úvodu vysoko napadali, ale šanci z toho nevytěžili. Pražané se po 10 minutách dostali do tempa a měli první velkou možnost, Masopust však po Stanciuově centru přestřelil.

V polovině úvodního dějství vybojovali domácí po chybě Viktorie míč a Stanciu křížnou přízemní střelou o kousek minul. Hosté v první půli brankáře Koláře příliš neohrozili, před napřahujícím Čermákem v poslední chvíli ukopl Traoré. Před pauzou mohli jít do vedení slávisté, Provod však z přímého kopu těsně za vápnem o asi půl metru minul.

Do druhé půle vstoupila aktivněji Slavia a zpočátku nepouštěla Plzeň za polovinu. V 63. minutě však mohli z brejku udeřit hosté, domácí Zima trefil míčem Havla, od něhož se balon odrazil těsně nad.

Za šest minut udeřili domácí, kteří u pravé lajny vybojovali míč. Masopust vnikl do vápna, přihrál pod sebe a Ševčík přízemní střelou k bližší tyči překonal gólmana Hrušku. V 99. ligovém utkání dal devátou branku. Plzeň si už žádnou větší šanci na vyrovnání nevytvořila.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 69. Ševčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný - Berka (video). ŽK: Chorý, Kalvach, Hořava (všichni Plzeň). Diváci: 3500 (limit 5000 osob na stadionu).

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Traoré (86. Takács), Ševčík - Masopust (87. Oscar), Stanciu (88. Frydrych), Provod - Tecl (75. Musa). Trenér: Trpišovský.

Plzeň: Hruška - Řezník (75. Kovařík), Hejda, Brabec, Limberský (88. Hubník) - Bucha (75. Hořava), Kalvach, Čermák - Havel, Chorý (46. Beauguel), Kopic (63. Mihálik). Trenér: Guľa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články