Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN 9. KOLA: Slavia smetla Slovácko, Plzeň udolala Jablonec a Boleslav zesměšnila Příbram

Povedenou generálku před vstupem do skupinové fáze Ligy mistrů mají za sebou fotbalisté Slavie. V 9. kole nezaváhali se Slováckem, vyhráli 3:0 a napravili předchozí remízu v Opavě. Druhá Plzeň úspěšně zvládla šlágr s Jabloncem, když otočila výsledek na konečných 3:2. Doma kralovala i Mladá Boleslav, která rozstřílela Příbram 6:0. Sparta poprvé v sezoně vyhrála venku, konkrétně ve Zlíně 2:0.

Vladimír Coufal ze Slavie slaví gól v síti Slovácka
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Slavia Praha - Slovácko 3:0

Vyhráli na Letné i v Plzni, ale do třetice už to fotbalistům Slovácka nevyšlo. Slavia přejela kata favoritů jednoznačně 3:0 a prodloužila sérii domácí ligové neporazitelnosti na 19 zápasů. Už v prvním poločase zajistili obhájcům titulu "bezpečný" náskok Josef Hušbauer s Vladimírem Coufalem, třetí gól přidal při své premiéře v červeno-bílem dresu Lukáš Provod. 

Plzeň - Jablonec 3:2

Dvakrát prohrávali, ale po závěrečném hvizdu slavili s vlastními příznivci. Fotbalisté Plzně zvítězili nad Jabloncem 3:2 a z druhého místa ztrácejí i nadále tři body na vedoucí Slavii. Rozhodující trefu si v 72. minutě připsal oku lahodící střelou z uctivé vzdálenosti Jan Kopic. 

Mladá Boleslav - Příbram 6:0

Páté utkání před vlastními příznivci, páté vítězství. Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou doma k nezastavení a znovu ukázali svou sílu, když deklasovali Příbram 6:0 a vyrovnali nejvyšší rozdíl v sezoně. Po dvou brankách si připsali Nikolaj Komličenko, Muris Mešanovič i Pavel Bucha. 

Zlín - Sparta Praha 0:2

Do čtveřice to Spartě vyšlo. Fotbalisté z hlavního města zvítězili v devátém kole ve Zlíně 2:0 a poprvé v sezoně si připsali skalp soupeře na jeho stadionu. V 5. minutě otevřel skóre Benjamin Tetteh a ještě před přestávkou stanovil konečný výsledek z pokutového kopu Guélor Kanga. Pražané proto z pátého místa ztrácejí devět bodů na vedoucí Slavii, kterou přivítají v derby za týden. "Ševci" potřetí za sebou prohráli a jsou dvanáctí.

Ostrava - České Budějovice 2:1

Po porážce v Jablonci si fotbalisté Baníku připsali páté vítězství v sezoně. Doma udolali nováčka z Českých Budějovic 2:1 a udrželi páté místo. Mužem utkání se stal Martin Fillo, který těsně před přestávkou otevřel skóre a ve druhé půli připravil gól pro Dameho Diopa. O korekci se postaral střídající Michael Rabušic. Více už hosté nestihli i proto, že se Tomáš Sivok nechal při svém návratu do české nejvyšší soutěže vyloučit. 

Liberec - Teplice 1:1

Nerozhodný výsledek 1:1 se zrodil v severočeském derby mezi Libercem a Teplicemi. Hosté brzy vedli po brance Petra Mareše, za domácí krátce nato odpověděl z pokutového kopu Roman Potočný. Fotbalisté Slovanu zaznamenali první remízu v sezoně, Tepličtí nevyhráli už pětkrát v řadě. 

Olomouc - Opava 2:0

Roli favorita fotbalisté Olomouce ustáli a doma porazili Opavu 2:0. První branku vstřelil v 57. minutě pohotovou dorážkou Martin Nešpor a konečný výsledek stanovil po pohledné akci celého týmu střídající Tomáš Zahradníček. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Opava

Karviná - Bohemians 1905 0:0

Sérii bez vítězství před vlastními příznivci prodloužili fotbalisté Karviné, ale opustili poslední místo v tabulce. Remizovali 0:0 s Bohemians 1905 a poskočili na čtrnácté místo. Pražané se proto poprvé v sezoně dočkali bodového zisku na hřišti soupeře a patří jim devátá pozice.  

Hlavní zprávy

Nejčtenější články