Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia si bez problémů poradila se Slováckem, střídající Provod se uvedl gólem

Zaskočili Spartu, uspěli v Plzni, do třetice už to ale fotbalistům Slovácka nevyšlo. Slavia v utkání 9. kola zvítězila nad postrachem favoritů jasně 3:0 a prodloužila domácí ligovou sérii neporazitelnosti na 19 zápasů. Už v prvním poločase zajistili obhájcům titulu pohodlný náskok Josef Hušbauer s Vladimírem Coufalem, třetí gól přidal při své premiéře v červeno-bílem dresu Lukáš Provod.

Vladimír Coufal se raduje z branky s Josefem Hušbauerem
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

V základní sestavě Slavie teprve podruhé v sezoně scházel záložník Souček a po reprezentační přestávce chyběli také Masopust a Bořil. Naopak obnovenou soutěžní premiéru v červeno-bílém dresu si připsala jedna z nových posil Hora.

Pražané od začátku dominovali a vytvářeli si šance. V šesté minutě vytáhl Škodovu hlavičku hostující brankář Porcal, který překvapivě dostal přednost před Trmalem a připsal si premiérový ligový start.

Slávisté neuspěli ani z následné dorážky a poté hlavičkoval těsně mimo Hovorka. V 19. minutě už domácí vedli.

Po Coufalově autu si Hušbauer se štěstím narazil míč o dva hostující hráče, dostal se až před Porcala a dloubákem otevřel skóre. Připsal si čtvrtý gól v ligové sezoně.

Po půlhodině favorit zvýšil. Porcal vyrazil Zeleného střelu do strany a dobíhající Coufal z úhlu trefil odkrytou branku.

Slávisté pokračovali v tlaku. Hora hlavičkoval těsně vedle, v 37. minutě Škoda zamířil do tyče a Stanciu pro změnu pálil do břevna.

I po pauze se hrálo hlavně na polovině Slovácka. V 50. minutě Olayinka obstřelem minul a za chvíli Porcal vyrazil hlavičku Zeleného. V 65. minutě se do dobré šance dostával hostující Petržela, ale míč si ukopl.

Na druhé straně vychytal střídajícího Tecla Porcal, ale v 78. minutě už slávisté zvýšili. Střídající Provod zpoza vápna zamířil přesně k tyči a dal první soutěžní gól po přestupu do Edenu.

"Je to všechno jako ze snu. Dostal jsem hned prostor na 20 minut a dal jsem gól. Prostě pohádka," řekl Provod.

"Ten třetí gól mě trochu mrzí. Nevím, pod kým to tam projelo, nestačil jsem zareagovat. Byla to pořádně ostrá ligová premiéra, křest ohněm. Vlítnul jsem do toho rovnýma nohama," podotkl Porcal.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 3:0 (2:0)

Branky: 19. Hušbauer, 30. Coufal, 78. Provod. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Kříž - Královec (video). ŽK: Hovorka - Petržela, Hofmann, Reinberk. Diváci: 14 789.

Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Zelený - Traoré - Hora, Stanciu (79. Van Buren), Hušbauer, Olayinka (69. Provod) - Škoda (75. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Porcal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko (57. Divíšek) - Havlík, Daníček - Petržela (76. Hellebrand), Sadílek, Kalabiška (71. Šašinka) - Zajíc. Trenér: Svědík.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Věděli jsme, jakým stylem Slovácko hraje, že je to hrozně pracovité mužstvo. Dobře napadá, dobře se chová po zisku míče. Věděli jsme, že vyhráli na Spartě i v Plzni. Jsou to takové zápasy, které jim svědčí. První půli jsme odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Měli jsme velkou kontrolu nad hrou, hráli jsme i rychle. Dali jsme dva góly a měli jsme spoustu dalších možností. V druhém poločase jsme měli i slabší pasáže, celkově byl ten poločas z naší strany takový studenější, neměl takovou údernost. Přidali jsme sice třetí gól, ale mohli jsme hrát podstatně líp. Celkově jsme ale spokojeni. Máme tři body, dali jsme tři góly, žádný nedostali. Výkon byl diametrálně odlišný třeba oproti Opavě."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Věděli jsme, že jestliže chceme na Slavii uspět, musí těch 11 hráčů podat minimálně standardní nebo spíš nadstandardní výkon. Bohužel se nám to nepodařilo. První poločas byl z hlediska ofenzivy i defenzivy z naší strany hodně špatný, prohospodařili jsme ho. Hráli jsme alibisticky směrem dopředu, bez pohybu, bez nabídky. Jestliže chceme uspět na Slavii, musíte mít stoprocentní defenzivu. Bohužel jsme před inkasovanými góly udělali hrubé chyby. První gól po dlouhém autu, druhý gól snad ani nebudu komentovat. To byl asi zlomový moment. Na Slavii se hraje velmi těžko, když prohráváte 0:2. Druhý poločas jsme se trochu zlepšili, trošku jsme hráli s balonem. Ale Slavia měla zápas pod kontrolou, dohrála to do stavu 3:0 a zaslouženě vyhrála. Je třeba říct, že má obrovskou kvalitu a je jinde než všechny ostatní týmy tady."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články