Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MOL Liga 2023/2024

Kopicova gólparáda uzemnila Jablonec. Plzeň je Slavii stále v patách

Dvakrát prohrávali, ale po závěrečném hvizdu slavili s vlastními příznivci. Fotbalisté Plzně zvítězili v dohrávce 9. kola nad Jabloncem 3:2 a z druhého místa ztrácejí i nadále tři body na vedoucí Slavii. Rozhodující trefu si v 72. minutě připsal oku lahodící střelou z uctivé vzdálenosti Jan Kopic.

Fotbalisté Plzně se radují z gólu v utkání s Jabloncem
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Viktoria byla na začátku aktivnější, ale do zakončení se příliš nedostávala. Když už se domácím nějaká akce povedla, nezakončili ji dobře. Jako v případě Hořavy, který po Limberského přistrčení minul branku.

Hned po této akci otevřeli Jablonečtí ve 26. minutě z první větší šance skóre. Považanec vyslal po levé straně Sýkoru, ten v šestnáctce našel volného Jana Matouška a kmenový hráč Slavie překonal přesnou střelou k tyči gólmana Hrušku. O chvíli později navíc Sýkora těsně minul.

Domácí na konci první půle soupeře zatlačili. Brabec ještě z dobré pozice minul, ale ve 43. minutě míč propadl po rohu k nepokrytému Lukáši Kalvachovi a letní posila z Olomouce povedenou ranou z halfvoleje vyrovnala.

"Na videu jsme viděli, že jich chodí hodně do šestnáctky a mohl by tam být prostor na odražené míče. Nějaké signály na mě byly, ale tenhle zrovna ne. Vyplynulo to ze situace. Nějak to tam propadlo a já to pak trefil, takže dobré," popsal Kalvach.

Ve druhém poločase se Plzeň nemohla dostat do tempa ani do střeleckých pozic. Naopak efektivní hosté skórovali v 57. minutě. Libor Holík si po Matouškově přihrávce předkopl míč a dalekonosnou přízemní ranou zamířil k tyči - pro jednadvacetiletého beka to byl premiérový ligový gól v zeleném dresu.

Viktoria nicméně vyrovnala v 66. minutě. Hořava trefil v pokutovém území Plechatého ruku a Roman Procházka z penalty, kterou ještě potvrdil videorozhodčí, nezaváhal. Už za šest minut navíc otočil skóre Kopic výstavní ranou ze zhruba 25 metrů.

Závěr byl však ještě hodně dramatický. Lukáš Hejda fauloval unikajícího Doležala a po překontrolování situace u videa změnil hlavní rozhodčí Rejžek původní žlutou kartu na červenou. Při tlaku soupeře podržel Plzeň brankář Hruška při střelách Matouška a Chramosty. Západočeši doma v lize porazili Jablonec popáté za sebou.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 3:2 (1:1)

Branky: 43. Kalvach, 66. Procházka z pen., 72. Kopic - 26. Matoušek, 57. Holík. Rozhodčí: Rejžek - Melichar, Hock - Zelinka (video). ŽK: Chorý - Sýkora, Doležal, Matoušek, Hübschman, Kratochvíl. ČK: 85. Hejda (Plzeň). Diváci: 9386.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka (78. Janošek) - Kopic, Hořava (86. Pernica), Kovařík - Krmenčík (82. Chorý). Trenér: Vrba.

Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob (86. Pilík) - Hübschman (81. Chramosta) - Jovovič (72. Kratochvíl), Považanec, Sýkora - Matoušek - Doležal. Trenér: Rada.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Myslím, že to bylo oboustranně nadstandardní utkání. Obě mužstva hrála velice dobře v ofenzivě. Určitě bylo strašně moc zajímavých momentů. Obrovsky si cením toho, že jsme otočili výsledek a nakonec se nám podařilo vstřelit třetí vítězný gól. Jablonec byl před tímto kolem na třetím místě, takže to byla přímá konfrontace o nejvyšší příčky. To, že jsme měli trošku víc štěstí, k fotbalu tak nějak patří. Góly Kalvacha a Kopice byly hezké - pomohly nám k tomu, aby nám výsledek otočily. Ale cením si zvlášť způsobu hry. Toho, že jsme byli aktivní, kombinovali jsme. V některých pasážích jsme byli trpěliví a to se nám potom vyplatilo."

Petr Rada (trenér Jablonce): "Domácí trefili dvě střely, které asi nejsou k vidění každé kolo. Do zápasu jsme vstoupili dobře - do 30. minuty, kdy jsme se ještě dostali do vedení, to bylo vyrovnané utkání. Pak posledních 15 minut už nás domácí zatlačili. Odkopávali jsme zbytečně, neudrželi míč a byli jsme potrestaní. Ale střela Kalvacha byla nádherná. Ve druhém poločase jsme hráli hodně dobře, soupeře jsme drželi daleko od naší brány, měli jsme balon hodně na kopačkách a vstřelili jsme druhou branku. Penaltová situace..., z lavičky nevím, nemohu říct. Domácí vyrovnali, pak jsme dostali další gól po krásné střele Kopice. My se potom snažili, trošku jsme to otevřeli vzadu. Měli jsme nějaké závary, ale byli jsme pomalejší při střele, kterou Hruška vyrazil před sebe. Pro nás je to smutné. Dvakrát jsme v Plzni vedli a prohráli jsme, ale myslím, že jsme odehráli jedno z lepších utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články