Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bohemians doma v Ďolíčku darovali všechny body Budějovicím

Bohemians nedokázali navázat na úspěch z minulého kola, kdy z Letné odvezli bod za remízu 1:1. Tentokrát na domácí půdě podlehli 1:2 Budějovicím, a to přesto že většinu utkání byli "Klokani" nebezpečnějším týmem. O výhře Jihočechů rozhodl debutant Branislav Sluka, který v závěru využil zbytečného zaváhání obrany domácích. Jihočeši triumfovali v nejvyšší soutěži po čtyřech zápasech, naopak Pražané potřetí za sebou nevyhráli.

Šťastný střelec Branislav Sluka
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Záložník Bohemians Dostál si připsal 250. start v lize. První poločas moc šancí nenabídl. V šesté minutě Čmelíkův prohoz brankáře Valeše skončil těsně vedle. Za dalších sedm minut se už Dynamo radovalo. Čolič nacentroval do vápna a Škoda se hlavou do protipohybu domácího gólmana nemýlil. Čtyřiatřicetiletý útočník se trefil podruhé v tomto ligovém ročníku.

Po téměř půlhodině hry si první vážnější příležitost vypracovali i domácí. Hostující brankář Janáček vyrazil Hůlkovu hlavičku a dorážející Köstl míč překopl na tramvajovou zastávku. V závěru úvodního dějství přízemní střela záložníka Bohemians Petráka po rohovém kopu o kousek minula tyč. Na opačné straně Valeš vytáhl na roh Čoličův pokus zpoza šestnáctky.

Vršovičtí srovnali v 59. minutě. Hronek obral o míč váhajícího stopera Havla, nahrál Puškáčovi a ten překonal vyběhnutého Janáčka. Rovněž devětadvacetiletý útočník zaznamenal druhý gól v ligové sezoně.

V 68. minutě Puškáč vypálil z dálky a pořádně protáhl českobudějovického gólmana. Domácí si vytvořili tlak, ale v 84. minutě zničehonic udeřili hosté. Broukal na polovině hřiště vysoko nakopl balon a dost možná nevědomky našel ve vápně Sluku, který lehkým přiťuknutím rozhodl o plném bodovém zisku Jihočechů. Třiadvacetiletý slovenský bek přitom posílil České Budějovice teprve v pondělí na roční hostování s opcí ze Žiliny.

České Budějovice vyhrály v lize v Ďolíčku nad Bohemians po sedmi zápasech a poprvé od října 2007. V aktuální ligové sezoně neprohrály venku ani třetí zápas, oproti tomu "Klokani" doma v ligové sezoně ve stejném počtu utkání nezvítězili.

Bohemians 1905 - České Budějovice 1:2 (0:1)

Branky: 59. Puškáč - 13. Škoda, 85. Sluka. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler - Szikszay (video). ŽK: Puškáč - Sluka, Sladký, Čmelík. Diváci: 4202.

Bohemians: Valeš - Köstl (85. Koubek), Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Petrák (55. Jánoš), Kovařík (55. Hála) - Hronek (81. Mužík), Beran - Puškáč (81. Novák). Trenér: Veselý.

Č. Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Sluka - Čolič (78. Sladký), Čmelík (90. Grič), Čavoš, Hellebrand (90. Hora) - Zajíc (77. Hais), Škoda (73. Skovajsa). Trenér: Weber.

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "Do utkání jsme vstoupili velmi špatně, zejména prvních 15 minut nám to neběhalo, byli jsme všude druzí. Soupeř měl jednoduchý přechod do útoku, který nám dělal problémy, nebyli jsme schopní zachytávat rychlé protiútoky. Celkově hodnotím první poločas jako špatný. Nebylo tam nic, co bychom chtěli, nebyly tam emoce, moc nebezpečných situací. Nebylo to ono, tak jsme to cítili. Druhý poločas byl z tohoto pohledu lepší, dostali jsme se do souvislejšího tlaku. Po vyrovnání to vypadalo, že jdeme za vítězným gólem. Rozhodl to gól, který doteď neumím pochopit, takový spíš do Silvestra. Vůbec nerozumím tomu, z čeho jsme inkasovali. Byla to druhá střela za poločas. Utkání mělo skončit minimálně 1:1, neměli jsme ho určitě prohrát. Je špatné, že prohrajeme doma podruhé za sebou. Přesně to nechceme. Mrzí mě to kvůli našim fanouškům. Je třeba s tím něco dělat."

Jozef Weber (trenér Č. Budějovic): "Byl to klasický zápas na Bohemce, výborná kulisa. Do utkání jsme velmi dobře vstoupili, šli jsme zaslouženě do vedení a měli jsme ještě jednu nebo dvě příležitosti. Pak jsme kolem vápna udělali pár standardních situací a dostali jsme domácí do varu. Jsem rád, že jsme to v závěru první půle zklidnili. Opět jsme dostali hru pod kontrolu. Ve druhé půli nic nenasvědčovalo tomu, že bychom to neměli přežít. Bohužel když jsme drželi balon, přišla hrubá chyba. Prostředí je tady fantastické, Bohemka se dostala na koně a měli jsme co dělat, abychom uhájili remízu. V závěru jsme to prostřídali, přišli čerství hráči, malinko jsme se zvedli a vyhráli jsme. Neříkám, že jsme vyhráli šťastně, protože průběhu zápasu do 60. minuty byl pro nás příznivý. Vyhráli jsme ale velice šťastným gólem. Musím se na něj podívat v televizi, byl takový unikátní. O utkání rozhodl náběh Sluky, který se nebál sprintovat za obranu, a samozřejmě štěstí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články