Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

SOUHRN 30. KOLA: Liberec udržel šestou příčku, poslední Dukla ztrácí už devět bodů

Je hotovo. Skončila základní část fotbalové ligy. Liberec prohrál v Karviné, ale šestou příčku, poslední zaručující místo mezi elitou hrající o titul, udržel. Slavia otočila domácí utkání s Olomoucí a díky výhře 2:1 udržela na první příčce čtyřbodový rozestup před Plzní. Svěřenci Pavla Vrby rozstříleli Duklu 4:0. Největší problémy před bojem o udržení má právě pražský celek. Dukla ztrácí na patnáctou Karvinou devět bodů.

Oscar Murphy Dorley a Tomáš Wágner
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Jablonec - Ostrava 4:0

Jablonec porazil ostravský Baník jasně 4:0, když se o to hlavní měrou zasloužil Doležal, který se trefil do branky soupeře hned třikrát. Severočeský tým tak má na čtvrtém místě v tabulce před nadstavbovou částí náskok šesti bodů právě na pátý Baník. Svěřenci Petra Rady doma počtvrté za sebou zvítězili, naopak Ostravský celek venku už pět zápasů nebodoval.

Karviná - Liberec 2:1

Hráči předposlední Karviné po obratu porazili 2:1 Liberec. O vítězství domácích rozhodli Dávid Guba s Lukášem Budínským, a Slezané díky nim před nadstavbou o udržení odskočili Dukle, která je na poslední příčce znamenající přímý sestup, na rozdíl devíti bodů. Za hosty otevřel skóre Jan Sýkora a Slovan navzdory porážce udržel šesté místo a čeká ho skupina o titul.

Mladá Boleslav - Zlín 3:0

Třemi zásahy v prvním poločase fotbalisté Mladé Boleslavi vyřídili Zlín 3:0. Dvakrát se trefil Nikolaj Komličenko, který se stal s 24 zásahy suverénním králem střelců, třetí gól obstaral Tomáš Přikryl. Mladá Boleslav skončila po základní části sedmá vinou horší vzájemné bilance se šestým Libercem a ve skupině o Evropu ji čeká dvojzápas s Teplicemi. Zlín obsadil devátou příčku a ve stejné skupině vyzve Olomouc.

Opava - Sparta 0:3

Po debaklech s Karvinou a Slavií se fotbalisté Sparty vrátili na vítěznou vlnu. Ve 30. kole totiž uspěli na stadionu Opavy, kterou porazili suverénně 3:0. Do střelecké listiny se zapsali Marek Hanousek, David Moberg Karlsson a Václav Drchal. V konečné tabulce základní části obsadil celek z hlavního města třetí místo, Slezané klesli na třináctou pozici a čeká je boj o záchranu.

Plzeň - Dukla 4:0

V závěru základní části první ligy chytli formu. Z pěti utkání vyhráli fotbalisté Plzně čtyři, to poslední doma 4:0 nad poslední Duklou. Dvakrát se za Viktoriány trefil Jan Kopic. Obhájci titulu před nadstavbou ztrácí z druhého místa tabulky čtyři body na vedoucí Slavii. Dukle na předposlední Karvinou chybí už devět bodů.

Slavia - Olomouc 2:1

Brzy prohrávali po hlavičce Jakuba Yunise, ale nakonec převážili skóre na svou stranu zásluhou branek Petera Olayinky a Micka van Burena. Fotbalisté Slavie nad Sigmou Olomouc 2:1, což znamená, že nadstavbu zahájí se čtyřbodovým náskokem před Plzní. Pražané navíc ziskem 72 bodů ve 30 kolech soutěže překonali svůj dosavadní rekord z ročníku 1995/96, v němž uhráli 70 bodů. Hanáci si zahrají v prostřední skupině o Evropu.

Slovácko - Bohemians 1:1

Fotbalisté Slovácka remizovali 1:1 s Bohemians 1905 a oba týmy tak čeká nadstavba o udržení v nejvyšší soutěži. Pražany poslal do vedení v prvním poločase David Bartek, za domácí vyrovnal Tomáš Zajíc.

Teplice - Příbram 0:0

Potřebovali bod a také ho získali. Fotbalisté Teplic díky bezbrankové remíze doma s Příbramí udrželi desátou příčku znamenající jistotu záchrany a účast ve skupině o místo v Evropské lize. Příbram zakončila základní část čtrnáctá. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články