Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Teplice vybojovaly potřebný bod proti Příbrami a zachránily desítku

Potřebovali bod a také ho získali. Fotbalisté Teplic díky bezbrankové remíze doma s Příbramí v posledním, 30. kole základní části první ligy udrželi desátou příčku znamenající jistotu záchrany a účast ve skupině o místo v Evropské lize. Příbram zakončila základní část čtrnáctá.

Teplický Martin Jindráček v ostrém souboji s Jaroslavem Treglerem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Nervózní duel přinesl jen minimum šancí na obou stranách, protože byl velmi důležitý pro obě mužstva. Příbramští hrají na rozdíl od Teplic většinu sezony s hrozbou sestupu, a možná právě proto působili klidněji a odvážněji.

V prvním poločase se dvakrát tlačili do velkých šancí. V 17. minutě ale Mingazov pálil z voleje mimo a největší příležitost zahodil Polidar, který nezvládl svůj souboj s brankářem Grigarem a promarnil možnost zaznamenat premiérový ligový gól.

Domácí měli před poločasem pouze náznaky šancí, ale k významnému ohrožení Kočího se nedostali. Jen Moulisova dorážka měla vážnější parametry.

Ponurou atmosféru boje o ligové setrvání podtrhla i tristní dvoutisícová návštěva. V 73. minutě mohla mít hrstka fanoušků radost po Horově dorážce, ale brankář Kočí jeho pokus pokryl. Na druhé straně se mohl prosadit střídající Voltr, ani on však bezbrankové skóre nezlomil.

Tepličtí bodovali po třech porážkách za sebou a remíza jim nakonec stačila k udržení desítky. V semifinále nadstavbové skupiny o Evropu je čeká dvojutkání s Mladou Boleslaví. Příbram venku bodovala po pěti duelech a k třinácté Opavě se před pětizápasovou skupinou o záchranu přiblížila na dva body.

30. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - FK Příbram 0:0

Rozhodčí: Marek - Paták, Dresler. ŽK: Hrob, Shejbal, Moulis - Soldát, Tregler. Diváci: 2203.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Hyčka, Ljevakovič, Kučera, Moulis (69. Žitný) - Jindráček (89. Hošek), Hora. Trenér: Hejkal.

Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Antwi - Polidar (83. Jablonský), Soldát, Květ, Mingazov (73. Voltr), Rezek (90. Kodr) - Matoušek. Trenér: Nádvorník.

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Bylo to klasické utkání po třech neproměněných mečbolech z předchozích duelů. Na kluky sedla nervozita, chyběla tam kvalita, utkání jsme doslova protrpěli. Jediné štěstí, že jsme měli bodový polštář. Věřím, že to z kluků spadne a v těch dalších zápasech zase budeme ty Teplice z března nebo listopadu. Je moc dobře, že jsme se vyhnuli spodní skupině, kde se řada týmů nyní zvedá a bude to ještě velký boj."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "My jsme chtěli do zápasu vstoupit aktivně a pokud možno vyhrát, abychom se odpoutali od 14. místa. Vstup se nám povedl, byli jsme hodně aktivní. Měli jsme i kvalitní presink, ale pak se dostaly do hry i Teplice. Z naší strany to nebyl do poločasu špatný výkon, chtěl jsem ale větší prosazení se po stranách. Po pauze už to bylo oboustranně odpracované a hráče povzbudí i to, že jsme po takové době dokázali udržet nulu vzadu. Ke spokojenosti mi chyběl pouze vstřelený gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články