Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň si pohrála s Duklou. Dvě ze čtyř branek zaznamenal Kopic

V závěru základní části první ligy chytli formu. Z posledních pěti utkání vyhráli fotbalisté Plzně čtyři, a to poslední doma 4:0 nad poslední Duklou. Dvakrát se za Viktoriány trefil Jan Kopic. Obhájci titulu před nadstavbou ztrácí z druhého místa tabulky čtyři body na vedoucí Slavii. Dukle na předposlední Karvinou chybí už devět bodů.

Záložník Plzně Jan Kopic
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Do základní sestavy Plzně se vrátil stoper Hejda, který za A-tým nehrál od únorového otřesu mozku v Mladé Boleslavi. Od začátku netradičně nastoupili i útočníci Beauguel s Chorým.

Dukla držela s favoritem krok jenom do šesté minuty, kdy z dálky napřáhl Procházka a jeho tečovaná střela zapadla do horního růžku branky. Plzeň chvíli nechala hosty hrát, ale po 20. minutě začala stupňovat tlak. Volnému Kopicovi po Kovaříkově centru nevyšlo zakončení, velkou šanci pak zahodil i Chorý, jenž ze značky pokutového kopu netrefil branku.

Kopic pak dvěma góly přiblížil svůj tým vítězství. Plzeňský záložník nejprve ve 36. minutě zblízka zužitkoval Kovaříkovu přihrávku a za čtyři minuty si naskočil na Limberského centr a brankáře Radu tentokrát překonal hlavou.

Dukla počtvrté za sebou v lize dostala od Viktorie nejméně tři góly, ale před pauzou mohla také skórovat. Velkou příležitost neproměnil Holík, jehož ránu vykopl gólman Hruška.

Plzeňští měli převahu i po změně stran. Na Kopicovu přihrávku nedosáhli Chorý ani Řezník, Hrošovského střelu na poslední chvíli zblokovala obrana a Kovařík hlavičkoval nepřesně. Dukla zahrozila dalekonosným pokusem, který zneškodnil Hruška. Jeho protějšek Rada zase v 68. minutě vychytal bývalého spoluhráče Beauguela.

Domácí znovu zabrali až v závěru. Náhradník Bakoš hlavou trefil břevno a Kovaříkovu hlavičku vytěsnil Rada. Ve druhé minutě nastavení přece jenom vstřelil čtvrtou branku střídající Hořava přízemní střelou. Plzeň na svém stadionu vyhrála čtrnáctý z patnácti zápasů v tomto ligovém ročníku. Pražané mimo Julisku získali jen pět bodů.

30. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 4:0 (3:0)

Branky: 36. a 40. Kopic, 6. Procházka, 90.+2 Hořava. Rozhodčí: Matějček - Pospíšil, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Hubník - Ďurica. Diváci: 8104.

Sestavy:

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka (78. Hořava), Hrošovský - Kopic, Kovařík - Beauguel (86. Pačinda), Chorý (73. Bakoš). Trenér: Vrba.

Dukla: Rada - Ostojič, Ďurica, Souček - Douděra, Doumbia (46. Djuranovič), Hanousek, Miloševič (78. Hadaščok) - Holík (61. González), Holenda, Tetour. Trenér: Skuhravý.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Dukla se snažila hrát fotbal, který byl hodně otevřený. My samozřejmě měli výhodu v tom, že jsme v prvním poločase dali tři góly, takže zápas vypadal, že byl klidný. Možná výsledek pro Duklu krutý, pro nás pozitivní. Já chci Duklu pochválit, že chtěla hrát fotbal a nebyla to žádná kopaná. Musím hodnotit základní část tak, že nebyla úplně špatná a doufám, že nadstavbová bude ještě lepší. Při tom, co teď budeme hrát, kde se potká šest nejlepších mužstev, tak kdokoliv může kohokoliv porazit. Slavia to má ve svých rukou a čtyřbodový náskok je velký, ale myslím, že nadstavbová část může být zajímavá. Doufám, že to ještě trošku zdramatizujeme."

Roman Skuhravý (trenér Dukly): "Od vápna k vápnu to je konkurenceschopné, v obranném boxu nám chybí zodpovědnost a v útočném agresivita, odvaha. Plzeň vyhrála zcela zaslouženě, protože potrestala naše chyby. Sedmá minuta, nevystoupení z řady, tečovaný míč a prohráváte. Druhá situace je tomu hodně podobná. Daleko víc mě mrzí, že nejsme tak zarputilí v situacích, které rozhodují. Pravděpodobně těch pět zápasů (v nadstavbě) využijeme k tomu, abychom dali příležitost hráčům, kteří nebyli tolik vytíženi, ale uvidíme. Samozřejmě ve hře je 15 bodů, budeme chtít v každém zápase uspět. Ale nejsem naivní, ta ztráta se v téhle chvíli rovná sestupu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články