Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 30. KOLA: Bohemians si zahrají o poháry, Sparta už je třetí

Bohemians i v posledním kole základní části potvrdili báječnou formu posledních týdnů. Na domácím hřišti porazili Jablonec 3:0 a zajistili si tak na poslední chvíli účast ve skupině o poháry, kde je v play-off čeká Slovácko. To na domácím hřišti nestačilo na Spartu, jíž podlehlo 0:2. Letenští se tak i díky zaváhání Jablonce posunuli na třetí místo. Poslední místo ve skupině o titul uhájil ostravský Baník, kterému k tomu stačila bezbranková remíza s Libercem. Jak Plzeň, tak Slavia zvítězili výsledkem 1:0 a do nástavbové části tak vstoupí Pražané se šestibodovým náskokem na svého západočeského rivala.

Jhon Mosquera slaví branku s fanoušky Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Slavia Praha - Fastav Zlín 1:0

Favoritovi proti houževnatému a dobře bránícímu Zlínu zajistil tříbodový zisk až v 74. minutě Masopust, který hlavičkou do odkryté branky zakončil akci Traorého se Stanciem. Slavia vyhrála 13 z 15 domácích ligových zápasů v sezoně. Ševci půjdou do skupiny o záchranu pouze s jednobodovým náskokem na barážové pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slavia - Zlín

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 0:1

Plzeň potvrzuje, že pod trenérem Gulou je prakticky neporazitelná. Tři body vytěžili Viktoriáni i v Olomouci, kde zvítězili 1:0 díky brance Tomáše Hořavy. Po 30. kole tak skončili Plzeňští druzí s šestibodovou ztrátou na Slavii. Olomouc naopak čeká skupina o záchranu, do níž ale vstupuje Sigma jako nejlepší tým po základní části.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Olomouc - Plzeň

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 3:0

Pražští Bohemians znovu ukázali, že jsou na jaře jedním z týmů s nejlepší formou. Klokani v domácím prostředí přehráli Jablonec jasně 3:0 a v úvodním kole skupiny "o Evropu" budou mít proti Slovácku výhodu odvety v domácím prostředí. Severočechy zmrazili už v úvodní čtvrthodině Mosquera s Dostálem, pojistku přidal v 80. minutě Hronek. 

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:2

Sparta nastoupila do utkání na Slovácku s několika mladíky v základní sestavě a v prvním poločase byla horším týmem. Letenští museli být rádi, že v poločase panoval bezbrankový stav. V druhé půli se ale projevila kvalita, kterou má Sparta na lavičce. Střídající hráči se postarali o obě vstřelené branky Letenských, kteří nakonec zvítězili 2:0. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Slovácko - Sparta

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

Jediný zápas, v němž ve 30. kole nepadla branka, byl ten mezi Slovanem Liberec a ostravským Baníkem. Nebylo to přitom vinou nedostatku gólových příležitostí. Aktivnější domácí hráči Liberce ale pokaždé narazili na vynikajícího gólmana Jana Laštůvku. Především on měl zásluhu na konečném stavu 0:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Baník Ostrava

SFC Opava - Dynamo České Budějovice 2:0

Fotbalisté Opavy 2:0 České Budějovice a do nadstavby o záchranu vstoupí s čtyřbodovou ztrátou od příček zajišťujících udržení. O výhře domácích, které poprvé vedla nová trenérská dvojice Alois Skácel, Radoslav Kováč, rozhodli Filip Souček s Bojanem Dordičem a pro Slezany zajistili první vítězství po koronavirové pauze.

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 2:2

Duel Karviné s Mladou Boleslaví byl soubojem dvou týmů, které shodně již hodně dlouho čekají na vítězství. A ani tentokrát se žádný z celků nedočkal. Karviná sice v utkání dvakrát vedla, Středočeši ale pokaždé dokázali srovnat a zápas tak skončil 2:2. Mladá Boleslav se udržela ve skupině o poháry a v play-off narazí na sedmé České Budějovice. Karvinou čeká skupina o záchranu.

FK Teplice - 1. FK Příbram 4:0

Pětizápasovou sérii bez výhry, během které získaly jediný bod, rázně ukončily Teplice. Severočeši v důležitém záchranářském souboji přehráli Příbram 4:0 a do skupiny o záchranu půjdou s přetibodovým náskokem na barážovou příčku. Hosté dohrávali bez vyloučeného Kingueho a klesli na poslední příčku za Opavu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Teplice - Příbram
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články