Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Liberečtí střelci ztroskotali na Laštůvkovi. Ostravský matador odolal a vychytal remízu

Jediný zápas, v němž ve 30. kole nepadla branka, byl ten mezi Slovanem Liberec a ostravským Baníkem. Nebylo to přitom vinou nedostatku gólových příležitostí. Aktivnější domácí hráči Liberce ale pokaždé narazili na vynikajícího gólmana Jana Laštůvku. Především on měl zásluhu na konečném stavu 0:0. 

Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan nevyhrál potřetí za sebou a promarnil možnost se posunout před čtvrtý Jablonec. Ostravané po osmé za sebou venku bodovali a zajistili si také účast v nadstavbové skupině o titul.

Liberec mohl v páté minutě otevřít skóre, když přihrávka Malinského prošla za obranu Baníku k Peškovi, ale jeho zakončení vystihl brankář Laštůvka, který si poradil i s dorážkou Baluty. Rumunský záložník o sedm minut později zamířil z pozice těsně za šestnáctku vedle levé tyče ostravské branky.

Liberec měl převahu a domácího gólmana Nguyena ohrozil až ve 14. minutě Potočný, ale ze strany hostů to bylo nadlouho vše. Slovan měl možnosti, ale po Marově centru za obranu zblízka ztroskotal na Laštůvkovi Malinský a potom těsně minul po přihrávce Hromady Baluta.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Baník Ostrava

Na druhé straně zblokoval Holzerův pokus Kačaraba. Po pauze měl první náznak šance Malinský, který o chvíli později otestoval Laštůvku i střelou z hranice šestnáctky. Další nebezpečnou ránu na něj vyslal i Baluta.

V 59. minutě pomohlo Baníku břevno, které dorážející trefil Mikula. Další průběh už velké šance nenabídnul. Baník se těžko prosazoval přes obranu Liberce, ale v závěru ještě zahrozil. Talent Drozd, který v sobotu oslavil 17. narozeniny, ale odražený balon netrefil ideálně.

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Horák - Lerch (video). ŽK: Mara, Malinský - Šašinka. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).

Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Mara, Mikula - Alibekov, Hromada - Malinský, Baluta, Pešek (86. Zeman) - Kuchta (77. Rondič). Trenér: Hoftych.

Ostrava: Laštůvka - Fillo (33. Svozil), Pokorný, Stronati, Holzer - Kaloč, Hrubý (89. Drozd) - Potočný, Kuzmanovič, Buchta (61. Reiter, 89. Baroš) - Šašinka (61. Lalkovič). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články