Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

SOUHRN 3. KOLA: Plzeň a Sparta zůstávají stoprocentní, Jablonec ztratil s Bohemkou

I po třetím kole zůstávají fotbalisté Sparty a Plzně v lize stoprocentní. Viktoria dokázala obrátit duel se Slováckem i díky vyloučení Stanislava Hofmanna 2:1. Pražané si pak další triumf připsali proti Karviné, kterou doma porazili 2:0. Jablonec nenapravil pohárovou porážku s Celticem, ještě v nastavení vedl proti Bohemians 1905, ale po úspěšné penaltě vezou hosté bod za remízu 2:2. Z výhry se raduje také Baník, jenž získali tři body v Českých Budějovicích po vítězství 2:1. Prvního triumfu v ročníku se dočkal Zlín, když doma udolal Teplice 2:0.

Jhon Mosquera
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Plzeň – Slovácko 2:1

Po ostudné porážce s velšským TNS přišla náplast v domácí lize. Plzeňští fotbalisté se ale na tři body proti Slovácku za výhru 2:1 pořádně nadřeli. Prohrávali gólem Václava Jurečky, ovšem po vyloučení Stanislava Hofmanna vývoj utkání obrátili. Trefili se střídající Jean-David Beauguel a Jhon Mosquera. Viktoria je tak v nové sezoně stoprocentní.

Jablonec – Bohemians 1905 2:2

Hektický závěr se odehrál na severu Čech. Jablonec sice otočil utkání doma s Bohemians 1905, ale nakonec se musel smířit s remízou 2:2. Do vedení 2:1 dostal domácí díky penaltě v 77. minutě Václav Pilař, jenže v poslední minutě také z pokutového kopu vyrovnal Jan Kovařík. 

Pardubice – Mladá Boleslav 1:1

Pardubičtí fotbalisté ještě v 75. minutě vedli v Ďolíčku nad Mladou Boleslaví, jenže nakonec z toho byla remíza 1:1. Na trefu Dominika Kostky navázal Jiří Skalák a Východočeši tak stále čekají v novém ročníku na vítězství. 

Sparta Praha - Karviná 2:0

Také po třetím zápase ligové sezony si fotbalisté Sparty mohli zazpívat vítězný pokřik. Pražané si tentokrát poradili s Karvinou, kterou po brankách Adama Hložka a Davida Pavelky zdolali 2:0. Podruhé v řadě navíc udrželi čisté konto.

Zlín - Teplice 3:0

Souboj dvou týmů, které v prvních dvou zápasech nezískaly ani bod, ovládl Zlín. "Ševci" si zastříleli a Teplice na domácím stadionu porazili jasně 3:0. Moravský celek se v lize dočkal triumfu po 13 zápasech.

Hradec Králové - Slovan Liberec 1:1

Po debaklu se Spartou (0:5) sice výsledkově mírné zlepšení a první bod v sezoně, ale mohlo být pro Liberec lépe. Severočeští fotbalisté uhráli v Mladé Boleslavi, kde v azylu hraje Hradec Králové, remízu 1:1. Po úvodní trefě Michaela Rabušice přišlo vyloučení Filipa Havelky a "Votroci" přesilovku využili díky střídajícímu Janu Královi.

České Budějovice - Baník Ostrava 1:2

Dva zápasy, osm vstřelených branek. Ostravští fotbalisté zažívají v nové sezoně zlepšení v ofenzivě, když zvítězili 3:1 na půdě Českých Budějovic. Za Baník se prosadili Kuzmanovič, Tetour a Lischka. Poslední jmenovaný obránce se překvapivě dělí se třemi trefami o vedení mezi střelci, jeho tým drží druhou příčku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články