Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Třetí zápas, třetí výhra. Sparta udolala také Karvinou a znovu s nulou

Také po třetím zápase ligové sezony si fotbalisté Sparty mohli zazpívat vítězný pokřik. Pražané si tentokrát poradili s Karvinou, kterou po brankách Adama Hložka a Davida Pavelky zdolali 2:0. Podruhé v řadě navíc udrželi čisté konto.

Adam Hložek ze Sparty v utkání s Karvinou
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži ve 12. utkání za sebou a poosmé v řadě vyhráli. V úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Monaku se pokusí dotáhnout úvodní manko 0:2. Slezané stále čekají na první výhru v ligovém ročníku, na kontě mají dva body za úvodní dvě remízy.

"Jsem rád, že jsme se dostali do několika gólových příležitostí. Určitě to ale kazilo to, že jsme ve finální fázi byli nepřesní. Neproměňovali jsme příležitosti. Zápas mohl být v mnohem větším klidu," řekl domácí trenér Pavel Vrba.

Poprvé od začátku nastoupil v této sezoně v soutěžním utkání osmnáctiletý stoper Sparty Vitík. Na hrotu útoku Karviné si ligový debut v základní sestavě odbyl o rok starší Svoboda. "Mám smíšené pocity kvůli tomu, že jsme prohráli. Mrzí mě, že jsme tady nedokázali vyhrát. Jinak jsem si poprvé základ v lize proti Spartě užil. Byl to extrémní zážitek," uvedl Svoboda.

V první šanci se po čtvrthodině hry ocitl Vitík, premiérové trefy v nejvyšší soutěži se však nedočkal, jelikož po rohu hlavičkoval vedle. Na opačné straně Sinjavského střelu zastavil obránce Hancko.

V 23. minutě domácí otevřeli skóre. Hancko přihrál do vápna osamocenému Hložkovi, který měl dostatek času na přesné zakončení na vzdálenější tyč.

Nejlepší střelec minulé ligové sezony spolu se slávistou Kuchtou nebyl v 38. minutě daleko od navýšení náskoku, vyběhnutého Neumana ale ze strany nepřekonal.

Po přestávce nahradil Karabec sparťanského kapitána Dočkala. "Bořek musí na odborné vyšetření do nemocnice. Začal mít problémy s kolenem," prohlásil Vrba.

Slezané do druhého dějství bleskově vlétli, Svoboda ale před brankou na Bartošákův centr těsně nedosáhl. V 68. minutě Hložek zblízka vypálil jen do Neumanových rukavic a Hanckův oblouček vytáhl hostující gólman na rohový kop.

O 10 minut později domácí přidali pojistku. Sáček se zbavil Bartošáka a přihrál do strany Peškovy, na jehož centr si v šestnáctce nejvýše vyskočil Pavelka. Letenští vstřelením 10. gólu v ligové sezoně potvrdili pozici nejlepšího útoku v soutěži. V nastavení střídající útočník Papadopulos překonal domácího brankáře Nitu, jeho radost ale zkazil ofsajd.

Sparta zdolala v lize Karvinou popáté za sebou a pod trenérem Vrbou vyhrála v nejvyšší soutěži i desátý domácí duel. Slezané nebodovali v lize po pěti utkáních. "Měli jsme příležitosti. To jsou momenty, které na Spartě musíte proměnit. To se nám ale nepovedlo. Utkání bylo dlouho otevřené. Druhá branka utkání rozhodla, Sparta se zklidnila," konstatoval hostující kouč Jozef Weber, který s Pražany jako hráč vyhrál dva tituly.

Sparta Praha - MFK Karviná 2:0 (1:0)

Branky: 23. Hložek, 78. Pavelka. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Antoníček - Klíma (video). ŽK: Čmelík (Karviná). Diváci: 5136.

Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Hancko, Polidar - Karlsson (61. Minčev), Sáček, Souček (68. Pavelka), Dočkal (46. Karabec), Pešek - Hložek (85. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Karviná: Neuman - Křapka, Santos, Buchta (70. Tavares), Dramé, Bartošák - Čmelík (82. Mikuš), Mangabeira (70. Stropek), Qose, Sinjavskij (56. Jurásek) - Svoboda (56. Papadopulos). Trenér: Weber.

Pavel Vrba (trenér Sparty): "Tři body jsou důležité. Jsem rád, že jsme se dostali do několika gólových příležitostí. Určitě to ale kazilo to, že jsme ve finální fázi byli nepřesní. Neproměňovali jsme příležitosti. Zápas mohl být v mnohem větším klidu. V prvním i druhém poločase jsme měli minimálně dvě situace, z nichž jsme mohli dát druhý gól. Mrzí mě, že jsme nebyli dostatečně přesní a důslední ve finální fázi."

Jozef Weber (trenér Karviné): "Sparta vyhrála zaslouženě 2:0. Po utkání jsem říkal Pavlovi (Vrbovi), aby to stejně dopadlo i v úterý v Monaku (v odvetě 3. předkola Ligy mistrů). Tím, že Sparta nerotuje sestavu, vstoupila do utkání aktivně. Počítali jsme s tím, zvolili jsme trošku defenzivnější rozestavení. Nechtěli jsme ale hrát prvních 15 až 20 minut defenzivně. Po gólu se aktivita navýšila. Do druhé půle jsme zvažovali, že změníme rozestavení, ale neudělali jsme to. Hráči dokázali, že i v tomto rozestavení se dá hrát odvážnější útočnější fotbal. Úvod druhé půle se nám povedl. Na branku jsme stříleli, ale buď nad, nebo vedle. Nevím, jestli jsme branku ohrozili. Bez toho je složité na Spartě něco uhrát. Měli jsme příležitosti. To jsou momenty, které na Spartě musíte proměnit. To se nám ale nepovedlo. Utkání bylo dlouho otevřené. Druhá branka utkání rozhodla, Sparta se zklidnila."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články