Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Baník slaví další jasnou výhru, Lischka se po dalším gólu dělí o vedení mezi střelci

Dva zápasy, osm vstřelených branek. Ostravští fotbalisté zažívají v nové sezoně zlepšení v ofenzivě, když ve 3. kole první ligy zvítězili 3:1 na půdě Českých Budějovic. Za Baník se prosadili Kuzmanovič, Tetour a Lischka. Poslední jmenovaný obránce se překvapivě dělí se třemi trefami o vedení mezi střelci.

Hráči Baníku Ostrava slaví branku Davida Lischky
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostravští získali tři body na hřišti soupeře poprvé od dubna, kdy se jim to povedlo v Olomouci, a minimálně do neděle budou na druhém místě tabulky. Dynamo prohrálo páté z posledních šesti ligových utkání.

Začátek patřil ostravským fotbalistům, kteří chtěli navázat na pětibrankovou výhru nad Zlínem. Už ve třetí minutě se prodral do šestnáctky domácích Buchta a po jeho přihrávce musel brankář Vorel čelit Potočného střele zblízka. Svůj tým podržel i při střele Kuzmanoviče a do třetice ho parádně zahraným přímým kopem prověřil Potočný, jenž poprvé nastoupil v základní sestavě.

Na druhé straně se řítil sám na brankáře Bassey, ale Laštůvka se mu odvážně vrhl pod nohy. Hosté byli i dál útočnější a Ndefe posílal z pravé strany nebezpečné centry. Při jednom z nich v 35. minutě Vorel zaspal na čáře a Kuzmanovič vstřelil svůj dvacátý ligový gól, ale první od listopadu.

"Byl to krásný centr, už jsem padal dolů, ani jsem neviděl, že to tam spadlo. Ale viděl jsem, že kluci zvedají ruce, tak jsem šel slavit. Na jaře jsem byl s covidem prakticky dva měsíce mimo. Jsem rád, že mi dal trenér šanci," řekl Kuzmanovič.

V 52. minutě se gólová situace opakovala jen s tím rozdílem, že tentokrát centroval zleva Fleišman a do sítě hlavičkoval úplně volný Tetour. Po šesti minutách prokličkoval Bassey mezi třemi obránci a svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži zápas zdramatizoval.

"Domácí nám k nim dali prostor a my ho využili. Ale Dynamo je doma nebezpečné, ten jejich gól s námi logicky na pár minut zamával, ale zvládli jsme to i díky střídajícím hráčům," uvedl trenér Baníku Smetana.

Domácí vycítili šanci a soupeř na chvíli viditelně znejistěl. Z dálky napřáhl Talověrov, ale Laštůvka tvrdou střelu vyrazil a Škoda dorážku nestihl. Pak ale jihočeská ofenziva uvadla, zvláště když se Bassey zranil. Naopak Lischka, který se na Bazaly vrátil po čtyřech letech na hostování ze Sparty, odražený míč poslal pohotově potřetí do sítě. Byl to jeho třetí ligový gól ve dvou posledních zápasech.

"Herně to byl náš zatím nejlepší zápas, ale při třech inkasovaných gólech nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Rozhodlo chování v pokutovém území, obranném i útočném, v tom byl obrovský rozdíl. Dostali jsme dva góly po centrech, přestože jsme věděli, že v tom je síla Baníku, a připravovali jsme se na to," uvedl českobudějovický trenér David Horejš.

3. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 1:3 (0:1)

Branky: 58. Bassey - 35. Kuzmanovič, 52. Tetour, 88. Lischka. Rozhodčí: Zelinka - Horák, Pochylý - Dubravský (video). ŽK: Bassey, Čavoš - Laštůvka, Kaloč. Diváci: 3286.

Sestavy:

Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Talověrov, Sladký (75. Novák) - Mihálik (82. Mršič), Javorek (66. Hellebrand), Čavoš, Hora - Škoda - Bassey (75. Brandner). Trenér: Horejš.

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (83. De Azevedo), Tetour (77. Budínský), Kaloč, Kuzmanovič (77. Pokorný), Potočný (61. Sor) - Almási (62. Klíma). Trenér: Galásek.

David Horejš (trenér Č. Budějovic): "Herně to byl náš zatím nejlepší zápas, ale při třech inkasovaných gólech nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Náš výkon určitě špatný nebyl, ale rozhodlo chování v pokutovém území, obranném i útočném, v tom byl obrovský rozdíl. Dostali jsme dva góly po centrech, přestože jsme věděli, že v tom je síla Baníku a připravovali jsme se na to. To je zklamání."

Ondřej Smetana (trenér Ostravy): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní, měli jsme šance a dali góly. Šance jsme měli i v Jablonci, ale tam jsme je neproměnili. Potěšily mě centry, domácí nám k nim dali prostor a my ho využili. Ale Dynamo je doma nebezpečné, ten jejich gól s námi logicky trochu na pár minut zamával. Pomohli nám střídající hráči, zachytili tempo. Byl to běžecký zápas, souboje bolely, o to víc jsem rád, že jsme to zvládli. Tady nebude snadné bodovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články