Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Bohemians slaví výhru po třech měsících. Znovu to odnesl Zlín

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v utkání třetího kola ligové nadstavby ve skupině o záchranu ve Zlíně 4:1 a v nejvyšší soutěži vyhráli po 11 zápasech a poprvé pod vedením trenéra Jaroslava Veselého. O svém triumfu rozhodli Pražané už v první půli, kdy se trefili Petr Hronek, Jan Chramosta, Roman Květ a třetí gól si dal do vlastní sítě domácí Lukáš Vraštil. Na průběžných 1:3 snížil po půlhodině Youba Dramé.

Roman Květ
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín, který dnes mohl v případě zisku aspoň jednoho bodu potvrdit prvoligovou příslušnost i pro další sezonu, stále vede skupinu o záchranu. "Klokani" poskočili na 14. místo, které ale stále znamená účast v baráži. Na třináctý Jablonec ztrácejí dva body.

"Je to pro nás komplikace. Ale způsobili jsme si to sami a sami se z toho musíme dostat," řekl na tiskové konferenci zlínský trenér Jan Jelínek, který je kvůli chybějící licenci veden jako asistent. "Jeli jsme sem s cílem vyhrát, což se povedlo. Co bude dál, neřeším. Když dvakrát vyhrajeme, ligu si uchováme," doplnil kouč Pražanů Veselý.

Už v druhé minutě mohl otevřít skóre Hronek, ale zblízka domácího Rakovana nepřekonal. Na druhé straně pálil nad Čanturišvili. Pražané byli za útočnou snahu odměněni ve 12. minutě, kdy po rohovém kopu napřáhl z hranice šestnáctky Hronek a tvrdou ranou k tyči poslal hosty do vedení.

Zlín se nemohl proti nátlakové hře a aktivnímu presinku soupeře prosadit a po nedůslednosti ve vlastní defenzivě inkasoval podruhé. Odražený míč po rohovém kopu uklidil v 21. minutě Chramosta k tyči a připsal si první gól v jarní části sezony.

Zmar "Ševců" završila situace ve 27. minutě. Při nákopu směrem na branku domácích sjel míč z kopačky obránce Vraštila tak nešťastně, že přeloboval vlastního gólmana Rakovana a skončil v síti. Hned za tři minuty snížil Dramé, ale domácí za chvíli znovu inkasovali. Díky chybné rozehrávce Condeho se po Chramostově přihrávce v 39. minutě prosadil Květ.

Bohemians dali čtyři góly za první poločas v lize poprvé od vítězství 5:2 na Plzní v dubnu 2018. "Byli jsme produktivní a branek mohlo být i více," poznamenal Veselý. "Nezachytili jsme vstup do utkání, dva góly jsme dostali po standardních situacích, jeden jsme si dali sami," dodal Jelínek.

Ve druhé půli byla prioritou Pražanů poctivá defenziva. Zlín se snažil snížit, ale chyběla mu finální přihrávka i nápad. Do šancí se postupně dostali Janetzký a v závěru v krátkém sledu po sobě Reiter a Cedidla, jistého Valeše však nepřekonali. "Jsem rád, že jsem tým podržel, kluci byli produktivní vpředu a to rozhodlo," řekl Valeš.

Bohemians potvrdili, že se jim proti Zlínu daří. V nejvyšší soutěži s ním bodovali poosmé za sebou a na půdě "Ševců" neprohráli posledních devět zápasů. V této sezoně Pražané zvítězili ve všech třech vzájemných duelech. První výhry na lavičce "Klokanů" se na sedmý pokus dočkal trenér Veselý.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:4 (1:4)

Branky: 30. Dramé - 12. Hronek, 21. Chramosta, 27. vlastní Vraštil, 39. Květ. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Kotík - Klíma (video). ŽK: Vraštil - Kovařík, Vondra. Diváci: 2650.

Sestavy:

Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Simerský, Procházka - Conde - Dramé (72. Fillo), Hrubý, Janetzký (66. Jawo), Čanturišvili (46. Reiter) - Vukadinovič (46. Fantiš). Trenér: Kalivoda.

Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Vondra - Dostál, Petrák (66. Jindřišek), Květ (76. Krch), Kovařík (66. Fulnek) - Hronek (87. Bartek) , Beran (87. Koubek) - Chramosta. Trenér: Veselý.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články