Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

SOUHRN 29. KOLA: Slavia dál vede ligu, Plzeň jí šlape na paty. Nezaváhala ani Sparta

Ani jeden ze tří favoritů na titul kolo před koncem základní části nejvyšší soutěže nezaváhal. Slavia zvítězila v Jablonci 2:1. Červenobílí tak nadále vedou tabulku o bod před druhou Plzní, která vyhrála nad Baníkem Ostrava 2:1, a to si ještě dala vlastní gól. Oba celky stíhá Sparta, která v předehře finále domácího poháru porazila Slovácko 3:1. Pražané zvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou a ze třetího místa nadále ztrácejí čtyři body na čelo. Jisté je už složení nadstavbové skupiny o záchranu, neboť jedenáctý Zlín doma prohrál a na desáté místo ztrácí čtyři body.

(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/slavia-pres-zaverecne-drama-udrzela-v-jablonci-prvni-misto/625c49ae43b414b574924954)

Jablonec - Slavia 1:2

Obhájce titulu poslal v 31. minutě do vedení Schranz po obrovské chybě brankáře Hanuše a v 84. minutě přidal po dalším zaváhání domácí defenzivy pojistku Stanislav Tecl. O tři minuty později už jen snížil střídající Jan Krob. Slavia dál vede ligu.

Plzeň - Ostrava 2:1

Fotbalisté Plzně zvítězili po třech remízách za sebou. Ve 31. minutě otevřel skóre Mosquera, po hodině srovnal vlastním gólem Havel, ale krátce nato Viktorii vrátil vedení Pavel Bucha. Západočeši mají utkání před koncem základní části jisté, že do nadstavby půjdou nejhůře z druhé pozice.

Sparta - Slovácko 3:1

Sparta vyhrála v lize popáté v řadě a ze třetího místa nadále ztrácí čtyři body na vedoucího obhájce titulu Slavii. Naopak tým z Uherského Hradiště prohrál po sedmi kolech. Za domácí se trefili Hancko, Dočkal a Hložek, korigoval Holzer.

České Budějovice - Bohemians 1905 2:1

Bohemka vedla, ve 20. minutě ji poslal z penalty do vedení Roman Květ, ale ještě do přestávky srovnal Mick van Buren a v 64. minutě dokonal obrat Lukáš Skovajsa. Jihočeši poskočili na deváté místo tabulky a mají jistotu, že nebudou muset hrát v nadstavbě skupinu o záchranu. Pražané jsou třináctí s náskokem jediného bodu na barážové pozice. (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/budejovice-doma-proti-bohemce-otacely-a-vyhnou-se-skupine-o-zachranu/625c469e43b414b574911056)

Zlín - Mladá Boleslav 1:2

O tom, jak je důležité míti Davida Douděru, se opět přesvědčili fotbalisté Mladé Boleslavi. Ti zvítězili ve Zlíně 2:1. O jejich výhře rozhodli brankami jak Douděra, tak Ladra, v závěru už jen snížil střídající Rudolf Reiter.  (https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/jak-je-dulezite-miti-douderu-boleslav-loupila-ve-zline/625c45f043b414b57490c8d5)

Hradec Králové - Olomouc 3:0

Hradečtí fotbalisté se v závěru sezony se soupeři nemazlí, naposledy to odnesla Olomouc. Východočeši po dvou brankách Vašulína a jedné Mejdra zvítězili 3:0 a neprohráli pošesté za sebou. V tabulce tak Hradci patří lichotivé šesté místo.

Pardubice - Teplice 2:0

Dočkali se tří bodů, i když to trvalo. Pardubičtí fotbalisté zapisují první jarní výhru, když na domácím trávníku porazili soupeře z Teplic 2:0. Branky vstřelili Jan Jeřábek a Dominik Kostka. 

Liberec - Karviná 2:1

Slovan Liberec sice v úvodu prohrával, ale nakonec porazil doma Karvinou 2:1. Severočeši vyhráli poprvé po třech kolech, postoupili na osmé místo a už mají jistotu, že nebudou hrát ve skupině o záchranu. Karviná na dně tabulky ztrácí šest kol před koncem na předposlední místo už deset bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články