Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jak je důležité míti Douděru. Boleslav loupila ve Zlíně

O tom, jak je důležité míti Davida Douděru, se opět přesvědčili fotbalisté Mladé Boleslavi. Ti zvítězili ve 29. kole první ligy ve Zlíně 2:1. O jejich výhře rozhodli brankami jak Douděra, tak Tomáš Ladra, v závěru snížil střídající Rudolf Reiter. Středočeši podruhé za sebou zvítězili a udrželi naději na účast v nadstavbové skupině o titul. Na šestý celek tabulky Hradec Králové ztrácejí bod. "Ševci" tři kola po sobě nevyhráli, ztratili šanci na skupinu o umístění a základní část zakončí na 11. příčce.

Utkání Zlín - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK

Od úvodu byly na trávníku k vidění zajímavé momenty. Do dvou minut vměstnal dva nebezpečné pokusy domácí záložník Dramé, jednou pálil do gólmana a jednou vedle. Mezi tyče se nevešla ani hlavička Fantiše.

Boleslav zahrozila Smržovou střelou těsně nad a v 16. minutě po spolupráci Matějovského s Douděrou Matejov včas odkopl míč za překonaným Rakovanem. Na další akci této dvojice už ale "ševci" nezareagovali. Učebnicovou kolmici Matějovského poslal Douděra do sítě a skóroval tak v pátém ligovém utkání po sobě, do kterého zasáhl.

Středočeši po vedoucím gólu ovládli hru, kontrolovali střed pole a byli rychlejší v přechodu do útoku. Po půlhodině mohl přidat pojistku Ladra, ale po přihrávce Matějovského střílel těsně vedle. Dirigent mladoboleslavské hry se ve 38. minutě pokusil ze středového kruhu překonat Rakovana po vzoru českého reprezentanta Schicka na Euru, ale gólman Zlína míč s námahou vytlačil na roh.

Po půlminutě druhé půle měl na hlavě vyrovnání Janetzký, mířil ale vedle. Boleslav pak opět využila mezery v obraně domácích, za niž se dostal Ladra a v 51. minutě překonal podruhé Rakovana.

"Ševci" se nevzdali a snažili se o korekci stavu. Chyběla jim však přesnost ve finální fázi i moment překvapení. Po Dramého střele byl Šeda na místě. Ujala se až v 82. minutě teč střídajícího Reitera po centru od Jawa. Matějovský pak na opačné straně napálil břevno, ale jeho tým už vítězství uhájil. Zlín prohrál teprve podruhé z posledních devíti domácích ligových zápasů.

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 82. Reiter - 21. Douděra, 51. Ladra. Rozhodčí: Radina - Vodrážka, Antoníček. ŽK: Procházka, Vraštil, Hrubý - Dancák, Smrž, Karafiát. Diváci: 2477.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Vraštil, Procházka, Matejov (79. Simerský) - Conde - Dramé (79. Jawo), Hrubý, Janetzký, Fillo (61. Reiter) - Fantiš (61. Čanturišvili). Trenér: Kalivoda.

M. Boleslav: Šeda - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Smrž - Douděra (81. Sladký), Matějovský, Dancák (68. Hlavatý), Ewerton (90.+1 Skalák) - Ladra (68. Škoda). Trenér: Hoftych.

Jan Jelínek (asistent trenéra Zlína): "Vstupy do poločasů jsme měli aktivní, ale nedokázali jsme je zúročit v branku. Tu dala Boleslav ze své první příležitosti, což nás zabrzdilo, ustoupili jsme z křídelních prostor. Náš kontaktní gól přišel pozdě. Efektivita dnes byla na straně Boleslavi, v jejímž dresu byl klíčovou postavou Matějovský. Na něho se nachystat je hrozně těžké. Upozorňovali jsme hráče na překvapivé momenty, má výborný pohyb, vidí řešení, které jiní nepostřehnou. Nesložili jsme zbraně, dali jsme kontaktní gól, ale musím přiznat, že Boleslav byla dnes lepší."

Pavel Hoftych (trenér Mladé Boleslavi): "Jsme spokojeni. Chtěli jsme navázat na zodpovědný týmový výkon z minulého kola, což se hráčům stoprocentně povedlo. Měli jsme šance na tři zápasy. Měli jsme rozhodnout dřív, mohli jsme si to v závěru zkomplikovat. Vynikající výkon podal Matějovský, odehrál neskutečný zápas. Je mimořádný v řešení situací, fotbal ho strašně baví a dnes předvedl komplexní výkon středního záložníka. Smekám před ním. Pořád máme naději na elitní šestku. S vedením jsme se shodli na tom, že uděláme vše, co bude v našich silách, ale nemáme situaci ve vlastních rukou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články