Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

SOUHRN 24. KOLA: Boj o Ještěd vyhrál Jablonec, Sparta je ráda, že z Budějovic veze aspoň bod

Největším magnetem 24. kola fotbalové ligy bylo derby pod Ještědem, v němž zvítězil 2:1 Jablonec a v tabulce je třetí. Vedoucí Slavii proti Opavě nezastavilo ani brzské vyloučení Simy.  V Českých Budějovicích poprvé pod koučem Pavlem Vrbou klopýtla druhá Sparta, když remizovala 0:0. Čtvrté místo před Libercem drží Slovácko, které nezbrzdila ani pauza při karanténě a porazilo 2:1 Ostravu.

Jablonec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

České Budějovice - Sparta 0:0

Šancí bylo na dva zápasy, ale gól žádný. Fotbalisté Českých Budějovic, kteří trefili dvakrát tyč a jednou břevno sparťanské branky, nevyhráli v lize už pošesté za sebou. Sparta naopak poprvé pod trenérem Pavlem Vrbou ztratila body za remízu 1:1. Pražané tak ukončili sérii výher na čísle čtyři.

Slavia - Opava 4:0

I bez brzy vyloučeného Simy potvrdili slávisté svoji třídu a přejeli tonoucí Opavu jednoznačně 4:0. Ovšem tři góly dali soupeři až v době, kdy už hrál také v deseti, bez vyloučeného Kulhánka. Červenobílý celek také sérií šestatřiceti zápasů bez porážky vyrovnal vlastní ligový rekord. V tabulce vede před druhou Spartou o šestnáct bodů, ale má odehráno o dva zápasy více. Opava je předposlední, dva body před Příbramí.

Slovácko - Ostrava 2:1

Po nucené karanténě kvůli nákaze koronavirem v týmu se fotbalisté Slovácka vrátili na prvoligovou scénu ziskem plného počtu bodů. Ve 24. kole porazili Ostravu 2:1 a jsou zpět na čtvrtém místě v tabulce. Dvoubrankové vedení zajistili domácím ještě před pauzou Vlastimil Daníček s Michalem Kohútem, ve druhé půli hosté korigovali vlastním gólem Patrika Šimka.

Jablonec - Liberec 2:1

Bitva pod Ještědem přinesla rychlý, zajímavý fotbal a šťastnější byl nakonec pořádající Jablonec, který vyhrál 2:1. Za domácí dávali góly Schranz a Kubista, za Liberec vyrovnával na 1:1 z penalty Rabušic. Jablonec tak přidal už třetí výhru za sebou a libereckou šňůru úspěchů přetrhl po sedmi zápasech bez porážky. Jablonec je v tabulce nyní třetí, tři body před čtvrtým Libercem.

Teplice - Bohemians 1:1

Vyrovnané utkání 24. kola mezi Teplicemi a Bohemians 1905 skončilo nerozhodně 1:1. Hostům sice zajistil v 65. minutě vedení střídající Matěj Pulkrab, ale domácí Ladislav Kodad stanovil v 82. minutě konečný výsledek. "Klokani" neprohráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a jsou na jedenáctém místě. Severočeši v neúplné tabulce zůstávají čtrnáctí a od sestupových míst je dělí sedm bodů.

Příbram - Brno 1:1

Boj o zlaté body, které mohou znamenat spásu, svedli fotbalisté Příbrami a Brna. Oba celky však na výhru čekají dál. Poslední Příbram nevyhrála už potřinácté a tři body jí nepřinesl ani nový kouč Vlachovič. Zbrojovka, která je v tabulce třetí od konce, čeká na vítězství už sedm utkání. Remízu 1:1 zařídili svými góly brněnský Texl a po přestávce vyrovnal Voltr.

Pardubice - Mladá Boleslav 2:2

Pardubice remizovaly v předehrávce 24. kola první ligy v azylu v pražském Ďolíčku s Mladou Boleslaví 2:2. Východočeský nováček vedl od čtvrté minuty zásluhou Emila Tischlera, v 55. minutě srovnal střídající Tomáš Ladra z penalty. V 74. minutě vrátil Pardubicím vedení prvním gólem v nejvyšší soutěži Tomáš Čelůstka, o šest minut později ale o rozhodl o dělbě bodů Ladislav Takács.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Mladá Boleslav

Karviná - Olomouc 0:1

Petr Mašlej naskočil za odvolaného trenéra Karviné Juraje Jarábka a jako dočasný kouč chtěl se svým celkem bodovat proti Olomouci. Jenže Španěl Pablo Gozalez byl proti. Španělský fotbalista si v 83. minutě naběhl na centr z pravého křídla a Karviná podlehla 0:1. Nevyhrála už v šestém zápase za sebou. Zato Olomouc si spravila náladu po dvou porážkách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články