Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kodad rozsvítil Stínadla a zajistil Teplicím bod proti Bohemians

Vyrovnané utkání 24. kola mezi Teplicemi a Bohemians 1905 skončilo nerozhodně 1:1. Hostům sice zajistil v 65. minutě vedení střidající Matěj Pulkrab, ale domácí Ladislav Kodad stanovil v 82. minutě konečný výsledek. "Klokani" neprohráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a jsou na jedenáctém místě. Severočeši v neúplné tabulce zůstávají čtrnáctí a od sestupových míst je dělí sedm bodů.

Brankář Bohemians 1905 Jan Hugo Bačkovský v utkání v Teplicích
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Bohemians nastoupili bez brankáře Le Gianga, kterého nahradil Bačkovský. Obránce Dostál zase nastoupil k jubilejnímu 200. ligovému zápasu. V teplické sestavě pro změnu za vykartovaného obránce Mazucha zaskočil Kňapík a zraněného nejlepšího střelce týmu Mareše vystřídal v útoku Řezníček.

První větší příležitost měli po čtvrthodině domácí. Po přihrávce Žitného se opřel do míče na hranici pokutového území Kodad, ale Bačkovský byl pozorný. Pražané odpověděli o chvíli později, kdy po centru Hronka z voleje přestřelil Bartek.

"Klokani" do druhé půle vystřídali Necida za Pulkraba a útočník hostující z pražské Sparty jejich hru výrazně oživil. Při první výraznější šanci po přihrávce Puškáče přestřelil, při další příležitosti musel zasáhnout bránící Knapík.

V 65. minutě se však Pulkrab přece jen dočkal, když si naskočil na rohový kop a přesnou hlavičkou nedal Čtvrtečkovi šanci. Šlo o jeho čtvrtý ligový gól v letošní sezoně, třetí z venkovního utkání.

Tepličtí se vrhli za možným vyrovnáním a i jim pomohlo střídání. Devět minut před koncem Žitného vystřídal Vukadinovič a srbský záložník hned vzápětí pronikl do pokutového území, odkud našel centrem Kodada a ten přesnou hlavičkou nezaváhal. Dvaadvacetiletý záložník po nedávném zásahu proti Opavě vstřelil svou druhou ligovou branku v sezoně.

Teplice v nejvyšší soutěži neporazily Bohemians ve třetím duelu za sebou a vyhrály jediné z posledních deseti kol. "Klokani" v aktuálním ročníku venku získali teprve sedmý bod.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:0)

Branky: 82. Kodad - 65. Pulkrab. Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Caletka - Petřík (video). ŽK: Pulkrab (Bohemians).

Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek (68. Hyčka), Gabriel, Kňapík, Droehnle - Kodad, Jukl, T. Kučera (80. Trubač), Moulis - Žitný (81. Vukadinovič) - Řezníček (68. Macej). Trenér: R. Kučera.

Bohemians 1905: Bačkovský - Dostál, Köstl, Bederka, Bartek - Hronek (89. Kosek), Ljovin, Květ (90. Keita), Schumacher (60. Vaníček) - Necid (46. Pulkrab), Puškáč (81. Jindřišek). Trenér: Klusáček.

Radim Kučera (trenér Teplic): "Jsem rád, že jsme v závěru urvali alespoň bod. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře a v prvních deseti patnácti minutách s dobrou aktivitou. Cítil jsem, že si hráči věří, byli klidnější na míči a dostávali se do postupných útoků. Následně se hra vyrovnala a pohybovala se mezi šestnáctkami. Nepříjemnou střelu tam měl Láďa Kodad a naopak nás zase mohl po chybě potrestat Hronek. Druhý poločas byl hodně bojovný a moc velkých příležitostí tam také nebylo. Soupeř nás však potrestal ze standardní situace, kdy jsme si nepohlídali Pulkraba. Nakonec jsme to však silou vůle srovnali na 1:1 a myslím, že je to spravedlivá remíza, která odpovídá průběhu zápasu. Bod musíme po tom vývoji utkání, kdy jsme prohrávali, brát."

Luděk Klusáček (trenér Bohemians 1905): "Myslím, že jsme dneska ztratili dva body. Zatímco první poločas byl oboustranně nevýrazný s jednou šancí na každé straně, do té druhé jsme vstoupili mnohem lépe a ještě před gólem jsme měli několik nevyužitých brejků a kontrolovali hru. Bohužel jsme v závěru, v podstatě jen z nákopu, umožnili Teplicím skórovat a pak jsme se ještě třásli o bod. Za mě je to velká škoda a tyto zápasy rozhodují, kde se budeme pohybovat. Z takovéhoto duelu potřebujeme získávat výhry, abychom se posunuli v tabulce nahoru. Je rozdíl mít jeden, nebo tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články