Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Slovácko udolalo Baník a po karanténě se vrátilo na vítěznou vlnu

Po nucené karanténě kvůli nákaze koronavirem v týmu se fotbalisté Slovácka vrátili na prvoligovou scénu ziskem plného počtu bodů. Ve 24. kole porazili Ostravu 2:1 a jsou zpět na čtvrtém místě v tabulce. Dvoubrankové vedení zajistili domácím ještě před pauzou Vlastimil Daníček s Michalem Kohútem, ve druhé půli hosté korigovali vlastním gólem Patrik Šimko.

Marek Havlík ze Slovácka se snaží překonat Jana Laštůvku z Baníku
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Slovácko nastoupilo k ligovému zápasu tři týdny po domácí porážce 2:3 se Slavií. Dva z nich ale prožilo v karanténě kvůli vyššímu počtu nakažených koronavirem a má k dobru odložené venkovní střetnutí s Pardubicemi a Olomoucí.

Dlouhá tréninková pauza však nebyla na domácích v úvodu znát. Vytvořili si územní převahu, tlačili se do šestnáctky, i když si velkou šanci nevytvořili. Zato Baník měl k vedení blízko. Brankář Nemrava zazmatkoval na hranici pokutového území, míč mu sebral Ndefe, ale trefil jen tyč opuštěné svatyně.

Klub z Uherského Hradiště svůj nápor zužitkoval po 20 minutách. Navrátila v pokutovém území fauloval Stronati, exekuce penalty se ujal kapitán Daníček a bezpečně ji proměnil. O sedm minut později unikl po levé straně Divíšek, krásným centrem našel nabíhajícího Kohúta a ten nadvakrát překonal Laštůvku - 2:0. "Divoch má perfektní centry, poslal mi to přímo na nohu a já to napodruhé dal," popsal Kohút.

Baník se do ofenzivy dostal až v závěru první půle a útočnou aktivitu si přenesl i do druhého poločasu. Ke korekci stavu mu ale výrazně pomohl domácí stoper Šimko, který si v 54. minutě srazil do vlastní branky Juroškův centr.

Kontaktní branka Ostravany ještě více povzbudila, svoji roli sehrál i dlouhý tréninkový výpadek domácích hráčů a ubývající síly. Baník si vytvořil územní převahu, která gradovala v posledních minutách. Nebezpečně, ale těsně vedle hlavičkoval Stronati, zblízka nevměstnal mezi tyče svoji střelu ani Tetour.

Slovácko tak vyhrálo šestý z posledních osmi vzájemných ligových zápasů a z posledních jedenácti kol nebodovalo jen jednou. Ostrava prohrála čtvrtý venkovní zápas v řadě.

1. FC Slovácko - Baník Ostrava 2:1 (2:0)

Branky: 20. Daníček z pen., 26. Kohút - 54. vlastní Šimko. Rozhodčí: Franěk - Dobrovolný, Podaný - Machálek (video). ŽK: Divíšek, Kliment, Navrátil, Cicilia, Jurečka - Juroška, Ndefe.

Slovácko: Nemrava - Kalabiška (81. Reinberk), Hofmann, Šimko, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (57. Jurečka), Kohút (72. Sadílek), Navrátil - Kliment (81. Cicilia). Trenér: Svědík.

Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pokorný, Stronati, Holzer (46. Fleišman) - Fillo (88. Svozil), Jánoš, Tetour, Kuzmanovič (46. Zajíc), Ndefe (73. Sor) - Šašinka. Trenér: Daněk.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale museli jsme čelit velké šanci Baníku po několika našich dílčích chybách. To byl jeden z důležitých momentů utkání, že jsme neinkasovali. Pak jsme byli v první půli lepší, nenechali jsme Baník hrát, byli jsme agresivnější a dali jsme dva góly. Splnili jsme záměr neustupovat od naší hry, i když síly ubývaly. Uhráli jsme to vůlí, týmovostí a srdcem. Musím před týmem smeknout, ukázal se jeho charakter, to vnímám jako nejvíc a moc si toho cením."

Ondřej Smetana (asistent trenéra Ostravy): "Začali jsme toto utkání úplně špatně, měli jsme velkou šanci, ale neproměnili, pak jsme přenechali střed hřiště domácím. Byli jsme všude pozdě, prohrávali jsme osobní souboje, což vyústilo v tlak Slovácka a k penaltě. Neměli jsme ani odražené míče a přišel druhý gól. Chtěli jsme do druhé půle jít s lepším výsledkem, Slovácku očividně docházely síly, měli jsme zápas zlomit v náš prospěch a minimálně vyrovnat. Bylo tam hodně emocí, ale tohle není nedělní škola. Slovácko bylo minimálně v první půli jasně lepší, potvrdilo pověst výborně organizovaného mužstva, bylo velmi silné v bloku a vyhrálo zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články