Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mašlej Karviné k bodům nepomohl, Olomouci zařídil výhru González

Petr Mašlej naskočil za odvolaného trenéra Karviné Juraje Jarábka a jako dočasný kouč chtěl se svým celkem bodovat proti Olomouci. Jenže Španěl Pablo Gozález byl proti. Španělský fotbalista si v 83. minutě naběhl na centr z pravého křídla a Karviná podlehla 0:1. Nevyhrála už v šestém zápase za sebou. Zato Olomouc si spravila náladu po dvou porážkách. 

Karviná - Olomouc
zdroj: ČT4 autor: Petr Sznapka

Domácí udělali změnu v brance, Bolka vystřídal Ciupa, který musel být hned od úvodních minut proti aktivnějším Hanákům ve střehu. Při Hálově střele však míč nakonec napodruhé zkrotil a zaváhání nedopustil ani po pozdější Yunisově hlavičce.

Karviná spoléhala na rychlé brejky, ale častokrát je nedokázala úspěšně dotáhnout. V úvodní půlhodině tak byli nadále nebezpečnější spíše hosté jako při střele Radka Látala. Ta se však mezi tři tyče nevešla. Úspěch později nepřinesl ani přímý kop Gonzáleze a dorážející Hála.

Domácí převzali iniciativu až v posledních pěti minutách úvodní části, ale Sinjavského střelu dobře srazil bránící Hubník a proti následné střele Čmelíka zasáhl pozorný gólman Mandous. Na bezbrankovém stavu do přestávky nezměnil nic ani Hálův pád v pokutovém území po kontaktu s bránícím soupeřem.

Začátek druhé půle se povedl opět lépe Sigmě, která si vypracovala sérii rohových kopů. Z nich se ale neprosadila a po rychle rozehraném autu se na druhé straně ocitl v dobré střelecké pozici Herc, jeho pokus však srazila olomoucká obrana na roh.

Rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem hrací doby, kdy si na Yunisův centr naběhl González a ve skluzu dopravil míč do sítě. Španělský záložník vstřelil svůj šestý gól v ligové sezoně a upevnil si pozici nejlepšího střelce týmu.

Na šesté jarní ligové porážce Karviné nic nezměnil ani závěrečný pokus o tlak, který však žádnou vyloženou příležitost nepřinesl. Olomouc neprohrála v nejvyšší soutěži se Slezany ani v devátém utkání.

MFK Karviná - Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 83. González. Rozhodčí: Zelinka - Hock, Kříž - Denev (video). ŽK: Qose - Breite, Hubník, Radek Látal, Mandous. Bez diváků.

Karviná: Ciupa - Jursa, Santos, Mangabeira, Bartošák - Smrž (87. Haša), Herc (87. Šindelář) - Čmelík (69. Pereira), Mikuš (77. Qose), Sinjavskij (69. Mazáň) - Papadopulos. Trenér: Mašlej.

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Beneš, Hubník, Zmrzlý - González (84. Zahradníček), Breite, Houska (89. Šterba), Daněk (69. Chytil), Hála (69. Mihalík) - Yunis (89. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.

Petr Mašlej (trenér Karviné): "Myslím, že náš výkon byl solidní. Plnili jsme taktické věci, které jsme si před zápasem určili. Měli jsme vysoké postavení obrany, stlačovali jsme a zmenšovali hřiště. Utkání se přelévalo z jedné strany na druhou, Sigma měla možná o nějaké procento více šancí, ale přesto jsme mohli utkání převalit na naši stranu. To se nám však nepodařilo a sedm minut před koncem jsme inkasovali po ztrátě míče ve středním pásmu. Porážka nás bolí, protože výkon byl z naší strany solidní. Bohužel jsme ale bez bodu."

Radoslav Látal (trenér Olomouc): "Jsme šťastní za tři body. Dnes jsme podali koncentrovaný a týmový výkon. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a ani stav hrací plochy nebyl ideální. Rovněž nám bylo jasné, že to bude o soubojích, důrazu, koncentraci a jedné chybě. Nakonec se nám to podařilo zvládnout. V první půli jsme neměli dobrou přechodovou fázi, bylo tam spousta brejků, které jsme nedotáhli. I ve druhé části tam byla spousta soubojů a na můj vkus hodně rohů, nicméně se nám na konci podařila vstřelit branka. Chci tedy pochválit mužstvo za týmový výkon. Oproti minulým zápasům jsme nechtěli sestavu moc měnit a nastoupili jsme stejně jako na Bohemce, kde kluci udrželi nulu. Je vidět, že nám to vzadu šlape a jsme s tím spokojeni."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články