Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Pardubice i Liberec musí na svůj první zápas jara nadále čekat. Východočeši zůstávají v karanténě

Ani na druhý pokus fotbalisté Pardubic jarní část sezony nezahájí. Východočeši kvůli virovým onemocněním zůstávají v karanténě a musí odložit také duel s Libercem. I Slovan tak nadále čeká na první zápas po zimní přestávce, jelikož duel se Zlínem byl také přesunut kvůli covidu v moravském celku.

Liberecký Michael Rabušic (vlevo) a Tomáš Čelůstka z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Utkání se mělo na severu Čech odehrát v sobotu od 15:00, o náhradním termínu se teprve rozhodne. Pardubice si odložily už domácí zápas 20. kola proti Slovácku.

Východočeši před týdnem uvedli, že vyšší počet hráčů A-týmu zasáhl "vysoce infekční a velmi nakažlivý vir" a hygienická stanice následně rozhodla o karanténních opatřeních. Nejednalo se ale o koronavirovou nákazu.

Na ligovou premiéru po zimní pauze čeká i Liberec, protože jeho duel 20. kola na hřišti Zlína byl odložen z důvodu koronaviru v týmu soupeře. Termín dohrávky byl stanoven na úterý 15. února od 16:30.

Severočeši si místo odloženého víkendového duelu narychlo domluvili přátelské utkání s druholigovým béčkem Sparty. Jak Slovan informoval, hrát se bude ve čtvrtek od 11:00 na pražském Strahově.

Zápas Liberce s Pardubicemi je šestým odloženým v této ligové sezoně. Kvůli koronaviru na podzim nehrála dva duely v původním termínu Karviná a Slavia v srpnu kvůli odvetě kvalifikace Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť požádala o odložení zápasu s Olomoucí. Všechny tři zápasy se ale v průběhu podzimu odehrály.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články