Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

SOUHRN 20. KOLA: Slavia zvýšila náskok v čele, Plzeň otevřela jaro remízou v Mladé Boleslavi

Po nejkratší zimní pauze v historii pokračovala česká liga 20. kolem. Úřadující šampioni z Plzně zaváhali v Mladé Boleslavi, kde remizovali 1:1, a poskytli vedoucí Slavii šanci ke zvýšení náskoku, což sešívaní výhrou 2:0 nad Teplicemi dokonale využili. Ztratila rovněž třetí Ostrava, která se výsledkem 1:1 rozešla s poslední Duklou. Jablonec naopak úlohu favorita v Olomouci splnil a velmi dobře vstoupil do jarní části také Liberec, jenž doma rozstřílel Příbram. V nedělní dohrávce udolala Sparta penaltou v nastavení Bohemians 1905.  

Libor Kozák v dresu Slovanu Liberec
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia Praha - Teplice 2:0

Slavia zvýšila náskok v čele tabulky před Plzní na šest bodů. Výhru sešívaných nad Teplicemi 2:0 zařídili v 83. minutě z pokutového kopu Tomáš Souček a střídající Mick van Buren, který minutu poté přidal pojistku. Hosté dohrávali bez vyloučeného Michala Jeřábka.

Mladá Boleslav - Plzeň 1:1

Mistrovská Plzeň nenavázala na závěr podzimu a přerušila vítěznou sérii, která se zastavila na pěti duelech. Jaro totiž začala remízou 1:1 v Mladé Boleslavi. Ve 37. minutě sice otevřel skóre hostující Jean-David Beauguel po přihrávce další zimní posily Joela Kayamby, ale v 75. minutě vyrovnal z penalty nejlepší střelec soutěže Nikolaj Komličenko, jenž si připsal devatenáctý gól v sezoně.

Sparta Praha - Bohemians 1905 1:0

Na stoprocentně úspěšnou zimní přípravu navázala Sparta Praha. Defenzivní tvrz Bohemians 1905 však fotbalisté z Letné prolomili až penaltou v nastaveném čase, kterou nadvakrát proměnil Martin Frýdek. Domácí zvítězili 1:0 a posunuli se o skóre před Baník Ostrava na čtvrté místo v tabulce. "Klokani" jsou i nadále třínáctí.

Liberec - Příbram 4:0

V lepší jarní start pravděpodobně ani nedoufali. Fotbalisté Slovanu Liberec se odrazili od kvalitních výkonů z přípravného období a rozstříleli Příbram 4:0. Už v poločase vedli po trefách Matěje Hybše, Jakuba Peška a Oscara Dorleye tříbrankovým rozdílem, který následně zvýraznila zimní posila Libor Kozák při své premiéře mezi českou elitou.  

Olomouc - Jablonec 1:2

Domácí Hanáci chtěli proti Severočechům, kteří během zimní přestávky přišli o několik opor, nechat zapomenout na nepovedený podzim. Jenže opak byl pravdou. Ještě tři minuty před koncem, když exjablonecký Beneš vyrovnával na 1:1, to sice vypadalo, že by Sigma mohla z duelu vytěžit alespoň bod, ale krátce nato se trefil pro změnu exolomoucký Doležal a Jablonec vyhrál 2:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Olomouc - Jablonec

Dukla Praha - Ostrava 1:1

Baník Ostrava vstoupil do jara remízou 1:1 na hřišti pražské Dukly a klesl na čtvrté místo o bod za Jablonec. Domácí poslal do vedení ve 13. minutě Jakub Podaný, ještě do pauzy pak srovnala zimní posila hostí Nemanja Kuzmanovič. Slezané si vytvořili mnoho dalších šancí, ale gólmana Filipa Radu už nepřekonali. 

Karviná - Opava 1:1

Brzké góly hostujícího Václava Jurečky a domácího Tomáše Wágnera stanovily konečný rezultát slezského derby. Karviná se proto odpoutala z chvostu tabulky, kam po pátečních předehrávkách na několik hodin spadla. Nováček z Opavy zůstane devátý.  

Zlín - Slovácko 0:1

Úvod jara se fotbalistům Slovácka povedl na jedničku. Ve Zlíně vyhráli 1:0 – regionální derby rozhodl kuriózní gól, který si ve 47. minutě v souboji s hostujícím útočníkem Jaroslavem Divišem dal domácí brankář Stanislav Dostál. Trenéru Romanu Pivarníkovi i proto nevyšla premiéra na lavičce nového zaměstnavatele. "Ševci" v součtu s podzimem prohráli v lize počtvrté za sebou. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články