Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Slezské derby vítěze nepoznalo, Karviná se rozešla smírně s Opavou

Brzké góly hostujícího Václava Jurečky a domácího Tomáše Wágnera stanovily konečný rezultát slezského derby ve 20. kole nejvyšší soutěže. Karviná se proto odpoutala z chvostu tabulky, kam po včerejších předehrávkách na několik hodin spadla. Nováček z Opavy zůstane devátý. 

Václav Jurečka z Opavy (vpravo) v souboji s Benjaminem Čoličem z Karviné
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Domácí se sedmi cizinci v základní sestavě sice začali aktivněji, ale soupeř je vytrestal hned za první okénko v defenzivě. Hosté ve 13. minutě vyrazili do protiútoku, přenesli hru zprava doleva na rozběhnutého Jurečku, který míč proti Berkovcovi s přehledem křížně uklidil na zadní tyč.

Než by však Karviná stihla upadnout do deprese, stačila odpovědět. Čolič poslal od pravé postranní čáry vcelku nenápadný centr, Wágner uplatnil výborný výběr místa ve vápně a míč z voleje poslal do sítě. "Je to škoda. Když dáme gól, tak výsledek musíme pět deset minut prostě udržet. Kdyby se nám to povedlo, bylo by to možná jiné utkání. Jsem ale rád, že nás to nepoložilo," řekl opavský brankář Vojtěch Šrom.

Karviná i díky rychlému vyrovnání zase "obživla" a snažila se tvořit hru. Zato Opava dále čekala na brejky a chyby soupeře. Také si vytvořila další šanci, jenže Žídek ve 32. minutě přestřelil.

Závěr poločasu nicméně opět patřil domácím. Šrom měl spoustu práce s tečovanou střelou Guby a už v nastavení zachránil s notnou porcí štěstí i Čoličovo zakončení z úhlu.

Pro Karvinou byla remíza málo a ve druhém poločasu pokračovala v aktivitě. Slibnější situace se tím ovšem otevíraly soupeři, který ale žádné z několika přečíslení nedotáhl do úspěšného konce.

Domácí se svého momentu mohli dočkat v 77. minutě, jenže Ba Loua pohotovou střelou z otočky trefil Šromovu náruč. "Nehráli jsme špatně. Měli jsme tam několik situací, kdy míč skákal na pětce i blíže branky, ale prostě jsme to tam nedotlačili," prohlásil karvinský obránce Timotej Záhumenský.

Opavě naopak bod stačil, a když v poslední desetiminutovce přečkala i několik závarů ve vlastním vápně, odvezla si ho domů. "Důležité bylo udržet si Karvinou pod sebou. Jasně, chtěli jsme vyhrát, ale bod je zlatý," připustil Šrom.

MFK Karviná - SFC Opava 1:1 (1:1)

Branky: 15. Wágner - 13. Jurečka. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Kubr. ŽK: Kouakou (Karviná). Diváci: 3238.

Karviná: Berkovec - Krivák, Rundič, Záhumenský - Čolič, Budínský, Smrž, Bukata (67. Faško), Guba (78. Moravec) - Ba Loua (87. Kouakou), Wágner. Trenér: Hrnčár.

Opava: Šrom - Hrabina (69. Helebrand), Simerský, Radič, Žídek - Řezníček, Zavadil - Jurečka, Janetzký (80. Opoku), Zapalač - Smola (90. Juřena). Trenér: Kopecký.

Norbert Hrnčár (trenér Karviné): "Na náročném terénu jsme viděli dobrý fotbal. Z naší strany tam bylo několik slušných akcí, ale využili jsme pouze jednu, další jsme nedotáhli. Druhý poločas byl spíše o tom, aby oba týmy neinkasovaly a strážily si vlastní bránu. Z naší strany tam byla snaha o tři body, ale soupeř dobře bránil a počet našich šancí minimalizoval. Máme bod, chtěli jsme tři, ale musíme už myslet na další zápas.

Ivan Kopecký (trenér Opavy): "Bylo to oboustranně bojovné utkání. Pasáže měla jak Karviná, tak my. Soupeři jsme dali krásnou branku. Ale pak se stalo, co by se stávat nemělo, a hned jsme inkasovali. Následně jsme přežili v závěru poločasu dva momenty, kdy jsme měli štěstí a podržel nás brankář Šrom. Na druhou stranu měl ještě předtím Žídek velkou šanci, a kdyby dal, průběh mohl být nakloněn nám. Ve druhém poločas jsme více kombinovali a soupeř si vytvářel příležitosti z brejků a standardních situací. I my jsme měli šance, ale nedotažené. Chyběl tam klid. Bod je pro nás cenný a vážíme si ho."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články